Nova Dynaudio Excite serija zvučnih kutija

Ponedjeljak, 14.10.2013. 19:27

Danski Dynaudio je svoju novu Excite seriju zvučnih kutija predstavio još početkom svibnja na sajmu u Munchenu, od početka rujna službeno je dostupna kod prodavača u svijetu i Hrvatskoj. 

Nova Excite linija pripada kategoriji cjenovno pristupačnih zvučnih kutija koje čvrsto stoje u "high end“ klasi proizvoda. Isto tako novu Excite seriju Dynaudio još uvijek proizvodi u Europi, a dizajn i kvaliteta izrade značajno su iznad prethodne.

Nova serija Excite sastoji se od četiri osnovna modela, X14 za smještaj na policu, dva samostojeća modela X34 i X38 i središnji zvučnik X24C. Dynaudio Excite X14 je dvostazni dizajn relativno malih dimenzija i može se lako uklopiti u bilo koji prostor, X34 je samostojeći 2,5 stazni model vitke linije, dok je X38 trostazni dizajn sa zasebnom srednjetonskom jedinicom i dvije bas jedinice.

Srednjetonska i bas zvučničke jedinice su nove konstrukcije i omogućuju dugi pomak membrane, dok visokotonac daje točniji odziv zahvaljujući svojoj preciznije oblikovanoj membrani. Novi Excite X14 i X34 imaju impedanciju od 8 ohma, a X38 od 4 ohma.

Sve kutije dizajnirane su tako da imaju relativno male varijacije u impedanciji, što ih čini lakim teretima za većinu današnjih pojačala. U ponudi je nekoliko završnih obrada; orah i ružino drvo ili mat bijela i crna.

Što mogu Dynaudio Excite provjerite na prezentaciji hd-multimedije na Zagreb Audio Video Show-u od 18. do 20. listopada u Sheraton Hotelu Zagreb!

INFO: www.hd-multimedia.com