Hrvatska premijera zvučnika Rockport Technologies Atria

Ponedjeljak, 14.10.2013. 08:12

Tvrtka Audio san će na ovogodišnjem zagrebačkom AV sajmu po prvi put predstaviti američku high-end tvrtku Rockport Technologies i to s njihovim modelom Atria.

Riječ je o impresivnom trosistemskom zvučniku cijene dvadesetak tisuća dolara, smještenom u donji dio ponude tvrtke, ali koji i dalje koristi napredna rješenja skupljih i naprednijih modela - karbonski kompozitni srednjetonski driver i 9 inčni bas te berilijski kupolasti Scan Speak visokotonac. Atria ima frekvencijski raspon 28Hz-30kHz -3dB, osjetljivost 87,5 dB i masu od 67,5 kg/kom.

Tvrtka Rockport Technologies smještena je u mjestu South Thomaston, država Maine, SAD, a tamo se proizvodi uistinu polako i detaljno, do mjere da gosp. Andrew Payor, osnivač i vlasnik, osobno ugađa skretnice baš svih zvučnika koji napuštaju proizvodnju. Trenutno je u ponudi 5 modela: Arrakis, Altair, Avior, Alya te Atria. Svaki od njih predstavlja utjelovljenje zvuka najvećeg modela, Arrakisa, prilagođenog manjem prostoru u smislu bas odaziva i fizičkih gabarita.

Manje dimenzije ne znače i manji zvuk, već lakši smještaj u manje prostore. Zvučnik svakako impresivno izgleda, a kako zvuči, doznajte na sajmu u sobi Audio san.

INFO: www.audiodream.hr