HAD Audiolab - cijevna elektronika Made In Croatia

Utorak, 03.09.2013. 19:06

Dugi niz godina je Dražen Markešić, osoba iza brenda HAD Audiolab,  prisutan na hrvatskoj DIY (uradi sam sceni) kao veliki zaljubljenik u cijevnu audio tehniku. U tim krugovima je više poznat pod nazivom “Harkonen”.

Nakon brojnih proizvoda koje je konstruirao u obliku KIT formi, sazrelo je vrijeme da se javnosti predstavi s gotovim proizvodima.

Posjetitelji prošlogodišnjeg AV sajma imali su mogućnost isprobati njegova tri modela cijevnih pojačala za slušalice izvedenih kao SE OTL (single ended output transformer-less) te jednim kombiniranim modelom (OTL i katodni autotransformator po izboru) pod nazivom Maestral. Ove godine će nastupiti još ozbiljnije, osim s navedenim pojačalima za slušalice, s audio sustavom kojeg će pokretati njegova cijevna elektronika.

Izvor zvuka biti će analogni gramofon domaćeg proizvođača D.O. Analoque - Woody, njegovo gramofonsko pretpojačalo Breez P1, linijsko pretpojačalo Breez Line M1 te Storm GM70 PP monoblokovi i Santana 6C33 integrirano pojačalo. Sve je naravno izvedeno u cijevnoj tehnici, a za zvučnike će koristiti legendarne Quad elektrostate model 2905. Prema posljednjim najavama proizvođača, predstaviti će se dva nasuprotna setupa koji će svirati naizmjenično svakih sat vremena.

Više tehničkih detalja o ovim proizvodima možete saznati u razgovoru s konstruktorom za vrijeme održavanja AV sajma ili potražiti na njihovoj web stranici www.had-audiolab.com