HAD Audiolab - cijevna elektronika Made In Croatia

Utorak, 23.10.2012. 08:17

Dugi niz godina Dražen Markešić, osoba iza brenda HAD Audiolab, je prisutan na hrvatskoj DIY (uradi sam sceni) kao veliki zaljubljenik u cijevnu audio tehniku. U tim krugovima je više poznat pod nazivom “Harkonen”. Nakon brojnih proizvoda koje je konstruirao u obliku KIT formi, sazrelo je vrijeme da se javnosti predstavi s gotovim proizvodima.

Posjetitelji ovogodišnjeg AV sajma će biti u prilici isprobati njegova tri modela cijevnih pretpojačala za slušalice izvedenih kao SE OTL (single ended output transformer-less).

Cijela serija ovih pretpojačala nosi naziv Maestral, a modeli imaju oznake One, Two i Three. Svi su izvedeni kao SE OTL uređaji osim što model Three ima i dodatni transformator (CAT - cathode auto-transformator) koji omogućava slušanje slušalica s vrlo niskom impedancijom od samo 24 Ohm bez korištenja negativne povratne veze.

Za nastup na AV sajmu HAD Audiolab će koristiti kao izvor zvuka CD player i gramofon te Grado slušalice. Gramofoni (Kuzma Stabi 1 i Roksan Radius) će biti spojeni preko njihovog drugog proizvoda – cijevnog gramofonskog pretpojačala Breez, koji u izlazu koristi 2x ECC88 cijevi.

Više tehničkih detalja o ovim proizvodima možete saznati u razgovoru s konstruktorom za vrijeme održavanja AV sajma ili potražiti na njihovoj web stranici www.had-audiolab.com