Nova dva Onkyo receivera

Srijeda, 28.08.2019. 08:09

Japanski proizvođač AV opreme Onkyo ponudio je tržištu dva nova receivera u nižem cjenovnom razredu oznaka TX-SR393 i TX-SR494. Model TX-SR393 ima snagu od 155 W po kanalu i može poslužiti za 3.2.2-kanalni set zvučnika za izvornu Dolby Atmos ili DTS: X reprodukciju, dok model TX-SR494 ima 160 W po kanalu, te podržava do 5.2.2-kanalni Atmos / DTS: X reprodukciju surround zvuka.

Oba receivera imaju dvije ključne značajke Dolby Atmos Height Virtualiser (omogućeno putem budućeg ažuriranja firmvera) i DTS Virtual: X, koji stvaraju 3D virtualni surround, te daju "visinski" zvučni efekt (daju zvuk koji dolazi sa stropa prema slušatelju), za sve kućne zvučničke sustave kojima nedostaju višestruki zvučnici.

Onkyo TX SR494 silver

Receiveri podržavaju sve najnovije audio formate Dolby Atmos i DTS-X, ali i starije formate kao što su Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, DTS-ES, itd.. Dolby Atmos Height Virtualizer i DTS Virtual: X tehnologije ugrađene u receivere emuliraju surround zvuk i Atmos efekte s 2.1-kanalnim sustavom kućnog kina bez potrebe za instaliranjem zvučnika iza slušatelja ili na stropu. Tu je i tehnologija Onkyo AccuEQ Room Acoustic Calibration, koji optimizira zvuka zvučnika i položaja slušatelja u prostoriji u kojoj je smješten receiver.

Onkyo tx sr494 back

Ovi receiveri su opremljeni s četiri HDMI ulaza i jednim ARC-kompatibilnim izlazom s prolazom za 4K / 50p i različitim HDR formatima, uključujući Dolby Vision, HDR10 i HLG. Nekoliko novih značajki omogućuje TX-SR393 i TX-SR494 receiverima, način rada koji pojačavaju glasa u zvučnom spektru, (povećanje ili smanjenje glasovnih frekvencija dolazi se do takvih rezultata). Izlaz za Zone B, omogućuje prijenos ulaznog zvuka na bilo koju komponentu s analognim RCA audio ulazom, itd..

Konačno, Onkyo TX-SR393 i TX-SR494 AV prijemnici imaju Bluetooth prijemnik za jednostavnu reprodukciju glazbe s pametnog telefona, tableta ili računala.

Oba receivera kupci mogu kupiti kod domaćeg zastupnika u Chipoteki u crnoj boji, a imaju cijenu od 3.199 kuna za Onkyo TX-SR393, dok TX-SR494 ima cijenu od 3.399 kuna.

INFO: Chipoteka, Tel. 01 233 88 44, www.chipoteka.hr