IMAX poboljšanja od sada i na Arcam AV receiverima

Nedjelja, 28.04.2019. 18:14

Arcam je najavio svoje partnerstvo u programu IMAX Enhanced, novom programu certificiranja i licenciranja koji kombinira svoje proizvode s IMAX digitalno obnovljenim 4K HDR sadržajem i DTS audio tehnologijama.

Kao jedan od prvih korisnika ovog programa, Arcam će ponuditi liniju IMAX Enhanced AV prijemnika koji će korisnicima omogućiti da iskuse IMAX višekanalni zvuk kojeg isporučuje DTS. Najavljeni modeli AV receivera s IMAX Enhance podrškom su AVR390, AVR550, AVR850 i AV860.

Arcam AV860 otraga

Da bi postali IMAX Enhanced-certificirani, proizvođači potrošačke elektronike moraju udovoljavati strogim standardima izvedbe, koje je postavila komisija za certificiranje sastavljena od inženjera IMAX-a i DTS-a te vodećih tehničkih stručnjaka iz Hollywooda. Arcamovi IMAX Enhanced AV prijemnici imaju DTS: Xdekodiranje koje je optimizirano za ispravno reproduciranje punog dinamičkog raspona IMAX višekanalnog kino zvuka dostupnih u IMAX Enhanced sadržaju.

Ovaj poseban IMAX audio mix preveden je za mogućnost reprodukcije u okruženju kućnog kina i isporučuje se isključivo pomoću posebne varijante DTS: X kodek tehnologije koja pruža IMAX doživljaj zvuka u kući.

INFO: Media audio, tel. 021 323 550, www.mediaaudio.hr