Nova generacija Samsung televizora - The Frame i Serif

Četvrtak, 07.03.2019. 09:32

Za razliku od tradicionalnih televizora, kada se modeli iz serije The Frame 2019. ne koriste za reprodukciju televizijskog sadržaja, The Frame Art način rada na zaslonu "vrti" reprodukcije umjetničkih djela, što je u skladu s konceptom u kojem se veća pažnja posvetila dizajnu i u kojem se odigralo na estetsku kartu.

Tu je i senzor osvjetljenja okvira koji prilagođava boje na zaslonu kako bi odgovarao ambijentalnoj svjetlosti prostorije i postigao zadovoljavajuće postavke za prikaz umjetničkih djela na zaslonu. Modeli nude QLED kvalitetu slike koja donosi dublje kontraste, dublje i tamnije crne boje te stopostotni volumen boja.

Samsung The Frame web2

Korisnik može birati i boju samog okvira televizora kako bi se što više prilagodio interijeru prostorije u kojoj će biti smješten.

Samsung The Frame 2019 okviri

Također, aplikacija The Frame’s Art Store nastavlja se širiti i dogovarati partnerstva s poznatim galerijama i muzejima nudeći više od 1.000 umjetničkih djela za reprodukciji. U Art Store nedavno su dodana remek-djela iz galerija Uffizi u Italiji, Muzeja Van Gogh u Nizozemskoj i Te Papa na Novom Zelandu. Za Smart TV aspekt zadužen je Samsungova platforma Bixby.

Samsung SERIF TV 1 web

 

S druge strane, Serif TV serija razvijena je u suradnji s braćom Ronanom i Ervanom Bouroullecom iz Pariza, dva poznata industrijska dizajnera koji se bave dizajniranjem namještaja. Serif TV osvojio je nagradu iF Design Award 2016., Wallpaper Design Award 2016. u Velikoj Britaniji i Good Design Award 2016. u Japanu, što ga čini prvim Samsung televizorom koji je osvojio ova priznanja. I modeli ove serije posjeduju QLED tehnologiju.

SERIF TV samsung 3

Ambient Mode način rada, nagrađivana značajka u Samsungovoj QLED liniji također je dodana na Serif TV kako bi se dobilo na funkcionalnosti. Ova značajka pruža informacije kao što su vijesti i ažuriranja vremenskih prilika, mogućnost prikaza slika i uklapanja u bilo koji životni prostor kad je televizor isključen.

Serif TV model do sada su se mogli pronaći gotovo isključivo u trgovinama namještaja, ali će sada biti raspoloživi za kupnju i u trgovinama potrošačke elektronike.

INFO: Samsung Hrvatska, www.samsung.com/hr