LG predstavio nove soundbarove

Utorak, 05.02.2019. 14:39

Korejski LG Electronics (LG) najavljuje novu liniju soundbarova. Nove modele karakterizira funkcionalnost i elegantan, moderan dizajn, a uređaji donose novu razinu u kvaliteti zvuka zahvaljujući suradnji s britanskom audio kompanijom Meridian Audio - pionirima zvuka visoke razlučivosti (High-Resolution Audio), tvrde iz kompanije.

Modeli SL9YG i SL10YG dobitnici su nagrade CES Innovation Awards, dok se LG-ev premium model SL9 izdigao se iznad konkurencije u svojoj kategoriji i dobio priznanje Best of Innovation. S kompanijom Meridian LG je surađivao na sva tri model - SL10YG, SL9YG i SL8YG. Oslanjajući se na 25 godina iskustva u polju digitalne obrade signala, tehnologija Bass & Space kompanije Meridian popravlja zvučnu sliku i donosi snažniji bas. Koriste i tehnologiju Image Elevation koja je dizajnirana za podizanje zvučne slike i isporuku kinematografskog ambijenta uz snažan surround zvuk. Zbog mogućnosti pretvaranja dvokanalnog u višekanalni zvuk, bez stvaranja većih izobličenja i uz održavanje tonske ravnoteže, Meridianova tehnologija Upmix poboljšava zvučno polje povećavajući jasnoću vokala i instrumenata.

LG SL10YG Soundbar WEB 002

Sva tri modela soundbara podržavaju tehnologije Dolby Atmos i DTS:X. LG-eva nova linija soundbarova nudi i praktičnost pametne povezivosti umjetne inteligencije (AI) i prepoznavanje glasa s ugrađenom uslugom Google Assistant. Korisnici mogu kontrolirati svoj LG soundbar i dobiti informacije jednostavnom naredbom kao što je: "Hej Google, povećaj glasnoću" ili "Hej Google, koji je to izvođač?".

LG-evi soundbarovi za 2019. imaju jednostavan, nenametljiv dizajn koji je usklađen sa stilom LG-evih OLED televizora. Sa 57 mm visine, LG SL9, može se instalirati u ravnini sa zidom kako bi se dobio jednostavan izgled i ušteda na prostoru. Integrirani žiroskopski senzor "osjeća" položaj proizvoda (je li pričvršćen na zid ili postavljen na ravnu površinu) te sukladno tome podešava usmjerenost zvuka. Cijene i dostupnost ovih soundbarova provjerite kod domaćih LG predstavnika.

INFO: LG Electronics, www.lg.com/hr