Ispiši ovu stranicu

Samsung na CES-u predstavio nove Micro LED zaslone

Srijeda, 09.01.2019. 11:51

Na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu tvrtka Samsung predstavila je najnovije inovacije u modularnoj tehnologiji Micro LED zaslona koju je po prvi put prikazala prošle godine u panelu dijagonale 146 inča i prigodnog naziva "The Wall". 

Tvrtka navodi da je Micro LED revolucionarna nova tehnologija koja će biti predvodnik sljedeće revolucije zaslona s inteligentnim, prilagodljivim zaslonima koji se kvalitetom ističu u svakoj kategoriji. Ovi TV zasloni sastavljeni su od pojedinačnih mikro LED modula, s milijunima anorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova koji emitiraju vlastito svjetlo kako bi proizveli briljantne boje na zaslonu.

Na ovom događaju, zahvaljujući tehničkom napretku u procesu ultra-fine poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, predstavljen je novi 4K Micro LED 75-inčni zaslon za kućne potrebe i 219-inčna verzija zaslona "The Wall", dobitnika Nagrade za inovacije 2019 CES.

Samsung the wall 08

Zbog specifičnosti Micro LED modula, ova tehnologija nudi fleksibilnost u veličini zaslona koja korisnicima omogućuje prilagodbu kako bi odgovarala bilo kojoj prostoriji. Dodavanjem Mikro LED modula, korisnici mogu proširiti svoj zaslon na željenu veličinu. Ova funkcionalnost Micro LED-a korisnicima će u budućnosti omogućiti stvaranje vrhunskog zaslona čak i na nepravilnim veličinama zaslona, kao što su 9x3, 1x7 ili 5x1 koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.

Samsung 8K ces2019 Picture Quality

Samsung Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik zaslona. Čak i kada dodajete više modula, Samsung Micro LED zasloni mogu skalirati kako bi povećali razlučivost – sve dok držite konstantnu gustoću piksela. Osim toga, Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16: 9 do 21: 9 filmova širokog formata, do nekonvencionalnih omjera kao što je 32: 9 ili čak 1: 1, bez kompromisa u kvaliteti slike.

Također, budući da su mikro LED zasloni bez okvira, nema granica između modula – čak i kada dodate još, pa se dobije elegantan zaslon bez prijelaza koji će se uklopiti i u najzahtjevniji interijer.

Samsung TV iTunes Movies

Novost je i ta da će od ovog proljeća na Samsung Smart TV 2019 modelima tvrtka ponuditi iTunes filmove i TV emisije te podršku za Apple AirPlay 2. Najnoviji iTunes filmovi i serije bit će objavljene samo na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja, a podrška za AirPlay 2 bit će dostupna na Samsung Smart TV-ima u 190 zemalja širom svijeta.

S novom iTunes aplikacijom na Samsungovim Smart TV, korisnici mogu pristupiti svojoj postojećoj iTunes knjižnici i pregledavati iTunes Store kako bi izabrali između stotine tisuća filmova i TV emisija što će kupiti ili iznajmiti, uključujući i najveći izbor 4K HDR filmova. iTunes filmovi i TV emisije, kao što su Universal Guide, New Bixby i Search, besprijekorno će raditi sa Samsungovim Smart TV uslugama kako bi stvorili dosljedan doživljaj.

S podrškom za AirPlay 2 korisnici će moći reproducirati videozapise, fotografije, glazbu, podcaste i još mnogo toga od uređaja tvrtke Apple izravno do Samsung Smart TV, uključujući televizore QLED 4K i 8K, TV prijemnike Frame i Serif, kao i druge Samsung UHD i HD modele.

INFO: Samsung Hrvatska

 

Vezani sadržaji