Samsung Q900R, 8K QLED televizor

Petak, 14.12.2018. 14:52

Prvi put predstavljen na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, Samsung QLED televizor s 8K rezolucijom oznake Q900R od mjeseca listopada je dostupan u prodaji na EU tržištu.

Ovaj televizor predstavlja najnoviju Samsung tehnologiju uključujući Real 8K Resolution, Q HDR 8K i Quantum Processor 8K, a dostupan je u četiri veličine zaslona, od 65, 75, 82 i 85 inča. Kako bi postigao kvalitetne slike u 8K rezoluciji, Samsung Q900R koristi umjetnu inteligenciju (AI) koja može proizvesti 4.000 Nit (cd/m2) svjetlosti, što je standard u većini filmskih studija.

Ova značajka omogućuje televizoru da prikazuje četiri puta više piksela, nego 4K UHD TV i 16 puta više piksela od Full HDTV-a.

Samsung QLED 8K QR900 web

Također, u novi Samsung QLED 8K  televizor ugrađen je Q HDR 8K s HDR (High Dynamic Range) 10+, tehnologija koja optimizira razinu svjetline televizora i boja u slici. Samsungova tehnologija poboljšanja slike na 8K razlučivost je primjenjiva na sve video materijale bez obzira na izvornu kvalitetu ili format. Bez obzira je li se sadržaj gleda putem streaming usluge, set-top boxa, HDMI-a, USB-a ili čak mobilnog zrcaljenja ("screen mirroring"), Samsung Quantum 8K procesor prepoznaje i povećava sadržaj kako bi se prikazao u 8K kvaliteti.

Samsung QLED 8K TV 01

Dodatno, Q900R ima funkciju "Direct Full Array Elite" za bolji kontrast i preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja, te "100% Color Volume", omogućujući tako korisnicima da iskuse milijarde nijansi boja.

Pametna poboljšanja, kao što je "SmartThings", dodatno doprinose Q900R televizoru jer tako korisnici imaju veći pristup informacijama, a "Univerzalni vodič" im daje personalizirane preporuke kako bi lakše pronašli OTT sadržaj i sadržaj koji se emitira uživo na TV-u.

Više informacija o ovoj vrhunskoj Samsung seriji televizora potražite kod ovlaštenog trgovca ili na www.samsung.hr