WiSA - Udruga bežičnih zvučnika i audia

Ponedjeljak, 28.05.2018. 13:17

Udruženje pod nazivom The Wireless Speaker and Audio (WiSAÔ) Association – odnosno "Udruga bežičnih zvučnika i audia", interesna je skupina koja se bavi promocijom bežičnih više kanalnih audio proizvoda visoke rezolucije u okruženju kućnog kina.

Članstvo se konstantno povećava, a među najnovijim potpisima nalaze se i uglednih tvrtki GoldenEar, Electrocompaniet, Almando i Primare koje su polovicom travnja pristupile ovoj organizaciji. 

Tako su se ova četiri proizvođača priključila zanimljivom društvu kojeg, između ostalih, čine i proizvođači kao što su LG, HARMAN International, VOXX International, Klipsch, Xbox, Axiim, Enclave, i drugi. Članice WiSA-e redom predstavljaju različite segmente proizvoda koji pripadaju kućnom kinu, noseći i WiSA certifikat.

WISA wireless audio and speakers opt

Tako npr. GoldenEar putem WiSa tehnologije nastoji povezati DA3 zvučnike, a Electrocompaniet značaju i ugledu WiSA-e doprinosi svojom high-end reputacijom, baš kao i Primare.

Inovativna WiSA tehnologija unaprjeđuje iskustvo kućnog kina standardiziranim proizvodima i protokolima povezivosti zvučnika i ostalih elektroničkih komponenti unutar sustava kućnog kina. Time se značajno pojednostavnjuje upotreba i postavljanje sustava, a prijenos informacija po WiSA protokolu je 24bits @48kHz/96kHz što je dvostruko veća kvaliteta nego što je CD standard.

Najnoviji članovi u WiSA-u unose dugogodišnje iskustvo u izradi audio uređaja, rekao je prilikom učlanjenja Tony Ostrom, predsjednik WiSA-e.

INFO: WiSA