Panasonic EZ950 OLED televizor

Petak, 22.12.2017. 15:04

Od prvog predstavljanja na sajmu CES 2017 Panasonic dobiva pohvale i osvaja prestižne nagrade stručnih medija za izuzetnu kvalitetu slike svojeg top modela OLED televizora oznake EZ1000.

Na testu u časopisu hifimedia (broj 104 / 2017) ovaj model je osvojio i našu laskavu titulu "Najbolji OLED televizor na tržištu", čime dodatno učvršćuje svoju prvu poziciju na listi želja mnogih korisnika, ali, obzirom na relativno visoku cijenu, on će većini i dalje ostati samo neostvarena želja.

Međutim, Panasonic za premium kupce ima u ponudi i pristupačniju verziju OLED televizora oznake EZ950 s gotovo identičnom tehnologijom i kvalitetom slike. Kao i kod modela EZ1000 srce televizora je novi, vrhunski Studio Colour HCX2 procesor, koji omogućuje najprecizniju reprodukciju boja i nikada bolje nijanse crne boje. Panasonic EZ950 nudi izuzetnu kvalitetu slike u 4K HDR PRO rezoluciji, velikog kontrasta i bogatstva boja, a dolazi u dijagonalama ekrana od 65 i 55 inča.


Panasonic TV EZ950 room opt

Najbolji koloristi, tehničari i inženjeri iz Deluxeovih kompanija Company 3, EFILM i kompanije za post-produkciju Encore surađivali su s Panasonicom u podešavanju i testiranju modela EZ950. Osim njih i Technicolor, vodeća holivudska tehnološka i inovatorska kompanija koja gledateljima diljem svijeta omogućuje vrhunsko iskustvo prikaza boja na ekranima, surađivao je s Panasonicom u razvoju nove OLED tehnologije.

Glavni filmski kolorist u Technicoloru Mike Sowa kazao je: "Ne možemo dovoljno nahvaliti Panasonicovu posvećenost ideji poboljšanja gledateljskog iskustva na njihovim OLED televizorima."

Kao dokaz izvrsnosti modela EZ950 mogu poslužiti THX i “Ultra HD Premium” certifikati koji jamče izuzetnu kvalitetu slike i preciznost prikaza u svijetu televizora.

Glavna razlika u odnosu na model EZ1000 se odnosi na izostavljanje izdvojenog soundbar zvučnika (izrađen u suradnji sa sestrinskom tvrtkom Technics), posebnog anti-refleksivnog nanosa na ekranu televizora za upijanje ambijentalnog osvjetljenja radi postizanja maksimalno kvalitetnog prikaza crne boje, tzv. "Absolute Black Filter" i nekih mogućnosti rada televizora u profesionalnom modu.Osnovne značajke

EZ950: Pravo filmsko iskustvo – osmišljeno u Hollywoodu (65 i 55 inča)
4K UHD OLED TV – TV tehnologija iduće generacije za vrhunsku preciznost reprodukcije i vrhunski kontrast
Studio Colour HCX2 procesor – profesionalne 3D look-up tablice za nevjerojatno preciznu reprodukciju boja i holivudsko iskustvo u vašem domu
Extreme Brightness - živo HDR iskustvo s fantastičnim naglascima
Multi HDR podrška – HDR10 i Hybrid Log Gamma podrška za Blu-ray, streamanje i emitiranje
Slika podešena u Hollywoodu – parametri koje su postavili holivudski koloristi za autentično filmsko iskustvo koje je vjerno originalnim redateljevim zamislima
 

Ako se uzme u obzir ista dijagonale ekrana (65 inča), model EZ950 je osjetno povoljniji televizor u odnosu na EZ1000 (46.999 kuna prema 56.999 kuna), što ga čini svakako boljom kupnjom za uloženi novac. Međutim, tko želi najbolje i novac nije problem, Panasonic EZ1000 je i dalje najbolje što se trenutno nudi na tržištu OLED televizora.

INFO: www.panasonic.com/hr