ZGAVSHOW 2017: Philips OLED serija 9000

Srijeda, 25.10.2017. 09:44

TP Vision, tvrtka koja proizvodi televizore tvrtke Philips u Europi, predstavila je svoj novi OLED TV serije 9000. Za sada se izrađuje u 55 inčnoj varijanti, ali uskoro stiže i 65 inčna verzija (veljača 2018).

Novi OLED koristi 4K ekran, a ono što ga posebno izdvaja od ostalih proizvođača OLED televizora je Ambilight (3-strani Ambilight). On svojom stražnjom svjetlošću pomaže proširiti sadržaj izvan granica samog zaslona. Uz impresivnu svjetlinu od čak 900 nit i OLED-ovu sposobnost potpuno isključivanja piksela za beskonačno duboku crnu boju, slika bi trebala biti vrhunske kvalitete. TV također ima vrlo široku paletu boja, oko 99% DCI-P3.

Philips je u ove OLED modele ugradio i svoj novi P5 video procesor. Veći dio sadržaja koji se reproducira na naše televizore sadrži neugodne vizualne nesavršenosti kao što su šum i artefakti. Proizvođač navodi da P5 procesor savršeno to ispravlja, smanjujući šum bez neugodnog zamućivanja. Novi OLED može obraditi sve od SD rezolucije do 4K HDR, te podržava dva HDR formata (HDR10 i HLG) za prikaz veće svjetline i dublje crne razine.

65 inčna verzija Philipsovog OLED-a ima ugrađeni soundbar pametno integriran u samo postolje, a također se bez problema može podesiti i ako OLED TV treba montirati na zid. Soundbar se sastoji od 6.1 sustava zvučnika (ukupne snage 60 W), šest visokotonaca na prednjem dijelu i duboko trokutastog zvučnika sa stražnje strane, koji popunjava bas područje. Philipsov OLED TV ima minimalni okvir i impresionira svojim vitkim kućištem, čineći ga vrlo atraktivnim televizorom.

Spomenimo da je njihov OLED TV (55POS9002) dobio EISA nagradu 2017-2018 kao Best Buy OLED TV.

INFO: www.philips.hr