IFA 2017: B&O OLED TV nastao u suradnji s LG-om

Ponedjeljak, 04.09.2017. 21:25

Novi televizor BeoVision Eclipse – predstavljen na ovogodišnjoj IFA-i - označava početak strateškog partnerstva između LG-a i tvrtke Bang & Olufsen koje je najavljeno u ožujku 2016. godine.

LG-eva OLED tehnologija s unaprjeđenim prikazom crne boje i kvalitetom slike te sofisticiran pristup zvuku tvrtke Bang & Olufsen ujedinjene su u televizoru BeoVision Eclipse.

"Korisnici širom svijeta odmah će prepoznati nenadmašnu LG-evu OLED tehnologiju i tehnologiju obrade videozapisa unutar ovog lijepog televizora kojeg je izradila tvrtka Bang & Olufsen, poznata po dugotrajnoj tradiciji na području dizajna i zvuka“, rekao je Lee Sang-Woo, potpredsjednik strateškog poslovanja tvrtke LG Electronics Home Entertainment. "Radujemo se daljnjem razvoju ove suradnje."

BO Eclipse opt IMGP6426

Suradnja s kompanijom LG Electronics označila je početak strategije tvrtke Bang & Olufsen da proširuje svoje tehnološke mogućnosti i kapacitete kroz partnerstva. To im omogućava da se usredotoče na temeljne sposobnosti u područjima akustike, dizajna i izrade te dodatno optimiziraju svoj lanac opskrbe, razvoj, proizvodnju i usluge servisa kako bi se dugoročno poboljšala profitabilnost tvrtke.

"Tvrtka Bang & Olufsen i LG imaju dugu tradiciju inovacija i proizvodnje uređaja“, rekao je Stefan K. Persson, izvršni potpredsjednik tvrtke Bang & Olufsen. "Strateško partnerstvo između dvije tvrtke pokazuje zajedničku želju za kontinuiranim pomicanjem granica kada je u pitanju spajanje dizajna svjetske klase i vrhunske tehnologije. Rezultat ove suradnje, televizor BeoVision Eclipse, pravi je primjer toga", dodao je Sang-Woo.

BO Eclipse IMGP6430

Model televizora dostupan je u 55-inčnoj i 65-inčnoj verziji veličine ekrana. Ukupna masa manjeg modela iznosi 33,1 kilogram, a većeg 41,8 kilograma. Modeli su dostupnu u dvije boje, crnoj i srebrnoj.

Televizori se odlikuju sa cijelim nizom audio streaming opcija, nekoliko najpopularnijih integriranih audio streaming servisa te najnovijim tehnologijama reprodukcije slike, a koja uključuje i 4K HDR.

INFO: Bang & Olufsen, LG Electronics