Samsung predstavio novu seriju QLED televizora

Četvrtak, 16.03.2017. 07:29

Tvrtka Samsung Electronics je u Parizu imala globalno predstavljanje nove premium linije QLED TV prijemnika i Frame modela, čime namjerava dodatno učvrstiti vodeću poziciju u definiranju budućnosti kućne zabave zahvaljujući naprednoj tehnologiji.

"Samsung neprestano teži tome da korisnicima pruži najnaprednije tehnologije i revolucionarni dizajn, za vrhunsko iskustvo gledanja koje upotpunjuje njihovu svakodnevicu", izjavio je HS Kim, predsjednik poslovanja vizualnim zaslonima tvrtke Samsung Electronics, te dodao - "uz najmoderniji izgled, pametne značajke i kvalitetu slike, naša linija za 2017. godinu uistinu uvodi novu eru televizije."

Novo predstavljeni QLED TV prijemnik podiže quantum dot tehnologiju na novu razinu zahvaljujući poboljšanjima u učinkovitosti osvjetljenja, stabilnosti i širem spektru boja. Također, Samsung navodi da uz nove metalne kvantne točke (quantum dot), QLED TV prijemnik poboljšava najvažnije aspekte kvalitete slike, uključujući kut gledanja, volumen boje, osvjetljenje i kontrast. QLED TV prijemnik može prikazati precizne boje i postiže 100 postotni volumen boje, za kojega navodi da je najviši trenutno dostupan na tržištu, a potvrđen certifikatom jednog od najvećih europskih znanstveno-tehničkih udruženja Verband Deutscher Elektrotechnik (VDE).

Samsung QLED 2 web mala

Dodatno, bogate, duboke razine crne i snažni kontrasti QLED TV prijemnika omogućavaju dosljedno iskustvo gledanja, neovisno o osvjetljenju sobe. Napredna HDR 1500 funkcionalnost prijemnika omogućava korisnicima da vide i najmanji skriveni detalj, upravo onako kako je zamišljen, bez gubitka ili narušavanja boje.

Smart Hub tvrtke Samsung je proširen kako bi ponudio još intuitivnije i ujednačenije iskustvo, izravno putem QLED TV prijemnika. Poboljšani Samsung One Remote Control daljinski upravljač sada podržava još više uređaja i nudi mogućnost glasovnog upravljanja pomoću Smart TV značajke. U paru s najnovijom Smart View aplikacijom, koja je dostupna na Android i iOS mobilnim uređajima, korisnici će moći dodatno uživati u personaliziranom Smart Hubu.

Samsung QLEDTV smartApp mala

Dodatno, TV Plus usluga nudi najjednostavniji i najbrži način za pronalaženje, kupovinu i gledanje najnovijih 4K naslova i zabavnog sadržaja. Nova Music usluga također omogućava jednostavno pretraživanje i prepoznavanje pjesama koje se mogu čuti u pozadini TV emisija i filmova.

Nastavivši suradnju s renomiranim dizajnerom iz Švicarske, Yvesom Beharom, Samsung je predstavio nove elemente dizajna koji se mogu uklopiti u svaki dom – neovisno o tome kako je uređen ili postavljen. U potpunosti novi Invisible Connection kabel pomaže dovesti u red žice i nered koji nastaje od mnogobrojnih kablova zahvaljujući profinjenom sustavu od jednog kabla. Korisnici sada mogu dizajnirati svoj prostor jednim optičkim kablom koji spaja sve uređaje, te ponovno preuzeti kontrolu nad prostorom dnevnog boravka, koji je prije bio zatrpan raznim vanjskim uređajima.

Tvrtka Samsung je također predstavila i novi No Gap Wall-mount zidni nosač, koji postavlja TV prijemnik izuzetno blizu zidu, a za instalaciju je potrebno svega 15 minuta. Za one koji ne žele postaviti svoj TV prijemnik na zid, postoji cijeli niz modernih TV nosača tvrtke Samsung. Dizajniran kao slikarski stalak, Studio Stand je idealan za umjetnički uređen životni prostor, a uz Gravity Stand, TV prijemnik se može jednostavno rotirati omogućavajući optimalno gledanje iz bilo kojeg kuta.

Samsung QLEDTV Frame model mala

Zadržavajući fokus na vrhunskom dizajnu, tvrtka Samsung je predstavila još detalja oko svoje najnovije inovacije, modela Frame. Prvotno prikazan na sajmu CES 2017, Frame je osmišljen s umjetničkim pristupom kako bi "podigao“ bilo koju prostoriju ili okolinu gledanja.

Zasnovan na novoj inovativnoj tehnologiji, Frame izgleda poput okvira za sliku koji visi na zidu. Kada je uključen "Art Mode“ način rada, zaslon ovog prijamnika reproducira odabir digitalnih umjetničkih djela, posebno dizajniranih za model Frame. Omogućujući odabir između više od 100 umjetničkih djela iz raznovrsnih kategorija, uključujući krajolik, arhitekturu, životinjski svijet, akciju, crteže i mnogih drugih, zadovoljit će ukus svakog korisnika. U kombinaciji s mnogobrojnim mogućnostima umjetničkih predložaka i boja, kao i personaliziranim podesivim značajkama, uključujući izmjenjive okvire i dodatni Studio Stand, on uistinu nadopunjuje životni prostor korisnika, naglašeno je tijekom predstavljanja.

Dodatno, model Frame je opremljen novim Invisible Connection kablom i No Gap Wall-mount zidnim nosačem, omogućavajući korisnicima postavljanje na bilo koju lokaciju, savršeno se uklapajući u bilo koji životni prostor bez suvišnih kablova ili žica.

INFO: Samsung