Panasonic LCD televizori za 2017. godinu

Utorak, 28.02.2017. 08:49

Nova Panasonicova linija televizora za 2017. godinu sadrži potpuno obnovljene i dorađene 4K UHD i Full HD LCD modele TV-a. Po prvi puta u povijesti, Panasonic nudi HDR mogućnosti na svakom modelu u seriji.

Zahvaljujući HDR-Multi podršci, svi modeli mogu reproducirati HDR10 sadržaj s Ultra HD Blu-Ray diskova ili internetskih streaming servisa. Također, uređaji će moći reproducirati i sadržaj s HLG (Hybrid Log-Gamma) izvora za koje se očekuje kako će ući u široku upotrebu do kraja ove godine. Raspon veličine ekrana proteže se od 40 do 75 inča.

Najbolji model EX780 dostupan je u četiri veličine, kao i niže serije EX700 i EX600. Panasonic je na svojim 4K modelima ponudio iznimno brzi 4K Gaming mod načina rada što bi trebalo zadovoljiti i najzahtjevnije gejmerske entuzijaste. Kašnjenje je na svim modelima osjetno smanjeno kako bi se unaprijedio rad uređaja kod igranja 4K HDR igara, posebno onih u kojima ima mnogo brzih pokreta koji iziskuju brzi odziv.

Svi novi modeli podržavat će 4K HDR streamanje s Netflixa, Amazona i YouTubea.

Panasonic TV EX780 stalak

Prestižna serija EX780 je dostupna u verzijama od 75, 65, 58 i 50 inča, a svi posjeduje novu Cinema Display tehnologiju koja reproducira sliku, kako vole naglasiti u Panasonicu, upravo na onaj način na koji je to zamislio redatelj. To se postiže kombinacijom širokog spektra boja, unaprijeđenim lokalnim zatamnjenjem kod crnih nijansi uz delikatno nijansiranje te izvanrednim razinama svjetline. EX780 posjeduje super-svijetli ekran koji postiže superioran kontrast, a pokreće ga isti Studio Colour HCX2 procesor koji se koristi i na vrhunskim Panasonicovim OLED televizorima.

Zahvaljujući procesoru Studio Colour HCX2, kvaliteta slike povećana je putem digitalno optimiziranog lokalnog zatamnjenja i LED pozadinskog osvjetljenja. Riječ je o kombinaciji precizne kontrole pozadinskog osvjetljenja uz dodatnu obradu koja isporučuje bolju lokalizaciju nijansa crne boje i općenito vrhunsku HDR sliku.

Također, EX780 posjeduje i posve novu Panasonicovu HDR Brightness Enhancer funkciju čija je zadaća optimizacija HDR slike u prostorijama koje su bogate svjetlom. Tamne scene, koje je u takvim uvjetima teško jasno vidjeti, optimizirane su tako da je pojačano osvjetljenje onih tamnijih područja kadra, pa korisnici dobivaju priliku uživati u takvim scenama upravo onako kako je to zamislio redatelj, čak i u svijetlim prostorijama.

Ostale dostupne serije LCD TV-a su EX700, EX600 u 4K rezoluciji, a modeli ES500, ES400 su u Full HD rezoluciji.

INFO: Panasonic

 

Serija EX700

Panasonic TV EX700 web

Serija EX600

Panasonic TV EX600 web

Serija ES500

Panasonic TV ES500 web

Serija ES400

Panasonic TV ES400 web