CES 2017: LG SUHD televizori s Nano Cell tehnologijom

Srijeda, 04.01.2017. 13:40

LG će u sklopu CES 2017 sajma predstaviti treću generaciju SUPER UHD televizora (modeli SJ9500, SJ8500 i SJ8000) koja dolazi s Nano Cell tehnologijom.

LG-evi novi Nano Cell televizori koriste poboljšanu tehnologiju ULTRA Luminance za svjetlije i jasnije tonove slike. Nova linija TV-a podržava i razne HDR formate, uključujući Dolby Vision, HDR10 i Hybrid Log Gamma ili HLG, a tu je i značajka HDR Effect koja povećava kvalitetu slike SDR sadržaja. SDR slika se obrađuje okvir po okvir kako bi se poboljšali svjetlina u određenim područjima i omjer kontrasta te renderirala preciznija slika.

"Naša linija SUPER UHD televizora za 2017. s LG-evom tehnologijom Nano Cell predstavlja iskorak u tehnologiji prikaza koji poboljšava iskustvo gledanja na LCD televizorima do dosad neviđenih razina", rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. "Nano Cell je još jedan primjer toga da LG inovacijama pomiče granice u tehnologiji prikaza kako bi zadovoljio rastuće potrebe potrošača."

SUPER UHD TVSJ95 2

Svi novi modeli dolaze i s webOS 3.5 platformom koja je poboljšana za lakše upravljanje i brži pristup uz unaprijeđeni daljinski upravljač Magic Remote i novu značajku Magic Link, odnosno novu tipku na upravljaču za brži pristup Netflixu i Amazonu. Poboljšan je i Magic Zoom pa gledatelji mogu uvećati i snimiti bilo koji dio zaslona. Povezivanjem televizora USB kabelom na mobilni telefon ili osobno računalo omogućava uživanje u VR sadržaju od 360 stupnjeva.

SUPER UHD TVSJ95 4

Kvalitetu LG-evih Nano Cell SUPER UHD televizora je prepoznao i Technicolor, pa će zaljubljenici u filmove moći uživati u Technicolor Expert načinu rada uz koji LG-evi SUPER UHD televizori pružaju najtočnije moguće boje. Visoke standarde Technicolora prihvaća većina holivudskih studija.

INFO: www.lge.com, www.ces.tech