CES 2017: Panasonic predstavio 4K HDR OLED televizor

Srijeda, 04.01.2017. 13:40

Panasonic je predstavio novi OLED televizor u svojoj ponudi – riječ je o modelu TX-65EZ1000. Televizor je unaprijeđen po pitanju kontrasta, reprodukcije boja, snage procesora za obradu slike i reprodukcije zvuka u odnosu na njihov prvi model CZ950 iz 2015. godine.

Model posjeduje novi ekran Master HDR OLED koji, kako navode u kompaniji, ima mogućnost postizanja dvostruko viših nivoa svjetline nego što je to slučaj kod standardnih OLED televizora. Također, ovaj ekran ima i mogućnost reprodukcije gotovo pune DCI skale boja.

Ekran se odlikuje i funkcijom Absolute Black Filter. Ova funkcija zaslužna je za upijanje ambijentalnog svijetla i refleksija čime se postiže dodatna kvaliteta reprodukcije tamnih tonova na slici.

panasonic ez1000 front

Za sliku je zaslužan Studio Colour HCX2 procesor, najsnažniji procesor koji je Panasonic ikada koristio u svojim televizorima, koji bi, prije svega, trebao poboljšati reprodukciju tamnih dijelova kadra, odnosno količinu vidljivih detalja u tamnim scenama.

Panasonic EZ1000 posjeduje THX 4K Display certifikat, isf (Imaging Science Foundation) kalibracijske postavke te je kompatibilan s Portrait Display CalMAN kalibracijskim sustavom.

Također, Panasonic će za model EZ1000 podnijeti i zahtjev za "Ultra HD Premium" certifikatom kojeg dodjeljuje AV udruženje Ultra HD Alliance. Kako bi se dobio taj certifikat, uređaj mora zadovoljiti niz iznimno strogih kriterija koji se odnose na kontrast, svjetlinu, rezoluciju i reprodukciju boja.

Osim podrške za HDR10 (PQ) industrijski standard, EZ1000 također će biti kompatibilan i s novim Hybrid Log Gamma HDR formatom, ali neće imati podršku za Dolby Vision.

Panasonic EZ1000 Soundbar

Televizor posjeduje i soundbar imena Dynamic Blade Speaker koji bi trebao reproducirati zvuk visoke kvalitete, a nastao je u suradnji sa sestrinskom tvrtkom Technics. Soundbar sadrži ukupno 14 zvučničkih jedinica - osam woofera, četiri srednjetonca i dva visokotonca te četiri pasivna radijatora koji dodatno pojačavaju bas. Ukupna snaga soundbara je 80 W, a koristi i VR-Audio True Surround+ tehnologiju.

Panasonic TX-65EZ1000 podržavat će 4K HDR streaming sljedećih servisa: Netflix, Amazon i YouTube, neće podržavati 3D reprodukciju, a dostupnost na europskom tržištu je predviđena nakon lipnja 2017. godine.

Galerija slika