Predstavljeni novi LG 4K HDR OLED televizori

Četvrtak, 03.11.2016. 16:45

LG Electronics je u Zagrebu predstavio svoje nove flagship 4K HDR OLED televizore, predvođene 77/65-inčnim LG SIGNATURE OLED TV G6 i 65/55-inčnim E6 modelima.

Svi modeli OLED televizora za 2016. iz LG-a sadrže Ultra HD Premium pečat UHD Alliancea za dostizanje standarda koje ova organizacija postavlja za razlučivost, visoki dinamički raspon, svjetlinu, razinu crne boje, široku skalu boja i audio kvalitetu te druge kriterije. Nova linija televizora jedina podržava oba HDR formata – HDR10 i Dolby Vision koji su standard u industriji, a pružaju izvanredno osvjetljenje uz širi raspon živopisnih i jarkih boja.

Za razliku od LED zaslona gdje LED pozadinsko osvjetljenje zatamni cijele njegove dijelove, svaki piksel na OLED zaslonu se može uključiti i isključiti neovisno o drugima. Zato OLED televizor tako pruža prikaz neograničenog kontrasta i najtamnije crne boje uz jasne ostale boje i sjenovite detalje, čak i kada su svijetli objekti odmah do dubokih, tamnih područja. Ova mogućnost osigurava da je slika prikazana u savršenoj crnoj i u živopisnim bojama što čini OLED televizor idealnim medijem za HDR sadržaj.

LG G6 SIGNATURE

Dobitnik CES-ove nagrade ‘Best of Innovations’ i EISA nagrade u kategoriji 'High-End TV' je 77-inčni LG SIGNATURE OLED TV G6, premium uređaj koji predstavlja izvanredan podvig u području modernog inženjeringa i dizajna. Druga LG-eva OLED perjanica za 2016. godinu je model E6, dobitnik prestižne nagrade za dizajn Red Dot ‘Best of the Best’. Upravo su G6 i E6 prvi LG-evi televizori koji imaju ovaj jedinstveni dizajn Picture-On-Glass s ultratankim OLED panelom od 2,57 mm, a dolaze sa sustavom soundbar zvučnika razvijenih u partnerstvu s audio pionirima harman/kardon koji osigurava da gledatelji čuju čisti, detaljan zvuk bez ikakve distorzije i jeke. Ovaj je sustav opremljen dodatnim wooferima koji pojačavaju snagu zvučnika.

Predstavljeni su i modeli B6 i C6 s elegantnim dizajnom i transparentnim vratom postolja uz koje zaslon izgleda kao da lebdi iznad podloge. B6 dolazi s ravnim zaslonom, dok je C6 jedini među ova četiri premium uređaja koji nudi zakrivljeni zaslon.

"Osim 10 godina uspješnog rada lokalnog ureda u Hrvatskoj, ove godine slavimo još jednu značajnu obljetnicu – 50 godina LG-eve proizvodnje televizora. Činjenicu da su inovacije iz Koreje ne samo dostigle, već uvelike i prestigle tehnološki razvoj europskih brandova dokazuju i superiorne performanse 4K HDR OLED televizora koje smo predstavili danas u Zagrebu", rekao je Mario Medved, direktor LG-a u Hrvatskoj, te dodao: "U prvih 6 mjeseci 2016. prodaja LG-evih OLED televizora se utrostručila u usporedbi s istim razdobljem lani, a u kategoriji televizora sa zaslonom od 55 inča i većih, OLED-i zauzimaju otprilike 20% ukupnog volumena prodaje."

LG Roh Ozvald Medved Madjarevic Antolovic

Linija OLED televizora za 2016. dolazi s najnovijom verzijom LG-eve platforme webOS za upravljanje sadržajem. LG-evi novi 4K HDR OLED televizori su dostupni i na hrvatskom tržištu po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama:

OLED55B6J 19.999 kn
OLED55C6V 21.999 kn
OLED55E6V 27.999 kn
OLED65B6J 35.999 kn
OLED65C6V 37.999 kn
OLED65E6V 41.999 kn

INFO: www.lg.com/hr