ZGAVSHOW2016: Premijera LG Signature OLED G6 televizora

Ponedjeljak, 17.10.2016. 08:11

OLED televizori tvrtke LG Electronics za 2016. godinu su treća generacija ove nove tehnologije TV ekrana koja u najnovijoj verziji donosi i ultimativnu kvalitetu prikaza slike uz HDR.

Zapravo, linija LG-evih OLED televizora je među prvima koja omogućava potpuno HDR iskustvo zato što podržava u industriji standardne HDR formate – HDR10 i Dolby Vision HDR – koje su utemeljile u svijetu vodeće televizijske kuće, filmski studiji i proizvođači potrošačke elektronike.

Također su dobili certifikat "Ultra HD Premium" koji UHD Alliance dodjeljuje proizvodima koji, između ostalog, ispunjavaju njihove standarde za razlučivost slike, HDR, osvjetljenje, razinu crne i široki raspon boja.

Kako bi kreirali neusporedivo iskustvo gledanja u domu i u 2016., LG i Technicolor  surađuju na uvođenju novog sadržaja u domove. Ovaj sadržaj prati nove specifikacije UHD Alliancea za sadržaj i prikaz.

LG OLED EISAAward 1

LG  4K Ultra HD OLED televizori nude i odabir sadržaja putem Smart TV platforme webOS uz partnere kao što su Netflix, Amazon i drugi.

Predvodnici među njihovim OLED modelima su televizori Signature serije oznake G6 (dijagonala ekrana 77 i 65-inča), koji objedinjuju superiorne performanse OLED tehnologije, 4K Ultra HD razlučivost i HDR mogućnosti.

Na ovogodišnjem AV sajmu u Sheraton Zagreb Hotelu biti će premijerno na našem tržištu prikazan model OLED65G6 koji je i dobitnik ovogodišnje nagrade EISA.

INFO: LG Electronics