IFA 2016: Panasonic DMP-UB700 Ultra HD Blu-ray player

Nedjelja, 04.09.2016. 21:23

Nakon predstavljanja svojeg prvog 4K UHD Blu-ray playera oznake DMP-UB900 na ovogodišnjem CES-u, Panasonic je nedavno predstavio novi, cijenom pristupačniji model, oznake DMP-UB700.

Riječ je o playeru koji ne samo da reproducira sliku u 4K formatu (3840 x 2160 piksela), već i o uređaju koji podržava HDR (High Dynamic Range) standard široku BT.2020 skalu boja.

Modelom DMP-UB700 Panasonic je proširio svoju liniju Ultra HD Blu-Ray playera koji se odlikuje mnogim karakteristikama prethodnog modela DMP-UB900 kao što su, primjerice, visoko-precizni 4K Chroma procesor ili mogućnost streamanja sadržaja u 4K formatu.

Nakon što je zadovoljio visoke tehničke specifikacije koje je standardiziralo udruženje Ultra HD Alliance, novom je playeru dodijeljen Ultra HD PREMIUM certifikat.

panasonic dmp ub700 3c

Player DMP-UB700 posjeduje novi Chroma procesor s podrškom za 4K reprodukciju kao i 4K Direct Chroma up-scaling funkciju zbog čega može isporučiti 4K sliku i kada se originalno reproducira 2K sadržaj. Jedna od ključnih karakteristika ovog uređaja je i 4K video-na-zahtjev (VOD).

Dvostruki HDMI izlaz odvaja audio od video signala kako bi se uklonio neželjeni šum i postigla što kvalitetnija kvalitetna reprodukcija zvuka. Izuzev tradicionalnih audio formata kao što su WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, player DMP-UB700 može reproducirati i hi-res zvučne datoteke u DSD (5.6 MHz/ 2.8 MHz) i ALAC formatima.

Ono što će posebno obradovati ljubitelje retro Hi-Fi zvuka jest činjenica da player DMP-UB700 posjeduje Digital Tube Sound up-sampling funkciju. Prepoznatljiv, topao zvuk cijevnih pojačala na taj se način vjerno simulira. Korisniku je ponuđen odabir šest različitih vrsti zvuka cijevi s 96kHz/192kHz up-samplingom.

Panasonic DMP UB700 back

Osim reprodukcije Ultra HD Blu-ray diskova uređaj posjeduje i mogućnost online streamanja video zapisa, putem servisa kao što su YouTube ili Netflix.

Također, uređaju je dodana i opcija reprodukcije 4K video zapisa (MP4) i JPEG fotografija u 4K rezoluciji. Budući da player posjeduje DLNA mogućnost povezivanja, svaki korisnik bez poteškoća može podijeliti sadržaj, fotografije, video zapise i glazbu s ostalim članovima kućanstva koji su povezani s uređajem.

Više informacija i dostupnost uređaja na našem tržištu provjerite na službenim stranicama tvrtke ili kod najbližeg Panasonic prodavača. Očekuje se da će cijena ovog uređaja biti 499 eura.

INFO: www.panasonic.com/hr