Panasonic Ultra HD i Full HD televizori za 2016. godinu

Srijeda, 09.03.2016. 17:10

Nedavno je Panasonic predstavio svoju proširenu liniju 4K UHD LED VIERA televizora koja korisnicima donosi 4K UHD televizore s još većim ekranima i novim dizajnom.

Posljednja generacija Panasonicovih 4K Pro televizora uvodi inovacije u 4K UHD i HDR (High Dynamic Range) tehnologije, za koje u tvrtki navode da će utjecati na budućnost televizije. Najavljeno je sedam serija Ultra HD televizora s DX900 modelom kao vrhuncem ponude i četiri serije Full HD modela. Svi modeli koriste LCD tehnologiju s LED pozadinskim osvjetljenjem.

Prvi primjerci iz nove linije Panasonic televizora za 2016. godinu očekuju se na našem tržištu tijekom travnja, a do tada vas upoznajemo s modelima i opisom preuzetog iz njihove objave za medije.

INFO: www.panasonic.com/hr


Panasonic objava za medije:

Panasonic VIERA UHDP DXW904 web

Primjerice, udarni model DX900 još je jedna potvrda Panasonicove posvećenosti u donošenju ultimativnog filmskog iskustva u vaš dom. Ne samo da je riječ o prvom Panasonicovom televizoru s "Ultra HD Premium" certifikatom, već ovaj model posjeduje i novi, izvanredni i precizni Studio Master HCX+ procesor te novi LCD ekran koji isporučuje 4K UHD sliku vrhunske kvalitete, i to upravo na onaj način na koji su to originalno zamislili holivudski redatelji. Nova linija donosi HDR performanse i na svim ostalim modelima -- modeli DX900, DX800, DX780, DX750, DX730 i DX 700 podržavaju HDR video format.

Osim seta unaprijeđenih Smart TV opcija, kada je riječ o izgledu, nova linija televizora crpi inspiraciju iz polja dizajna interijera, i koristi vrhunske materijale pri izradi okvira, rubova i postolja. Ova linija uključuje i DX800 postavu koja posjeduje sofisticirani freestyle okvir koji će vaš televizor pretvoriti u umjetničko djelo. Ultra tanki dizajn omogućuje velikim ekranima da pronađu svoje pravo mjesto u bilo kojoj sobi kako biste mogli uživati u autentičnom filmskom iskustvu u vlastitom domu. Također, novi iznimni Panasonicov Ultra HD Blu-ray player, koji će se na tržištu pojaviti početkom 2016. godine, predstavlja savršeni nadomjestak prekrasnoj 4K UHD rezoluciji modela DX900.

Nova linija televizora za 2016. godinu uključuje različite 4K UHD modele s ravnim ekranom, a tu grupu modela predvodi DX900, 4K UHD LED televizor s BMR-om (Backlight Motion Rate) od 3.000 Hz koji je dostupan s 58 i 65-inčnim ekranom. Linija televizora s ravnim ekranom za 2016. godinu uključuje vrhunski model DX800 (BMR 2000Hz, 50 i 58-inčni ekrani), te modele DX780/750 (BMR1800Hz, 50, 58 i 65-inčni ekrani), DX700 (1400Hz, 40, 50, 58-inčni ekrani), DX650 (1000 Hz BMR, 40, 49 i 55-inčni ekrani) i DX600 (800Hz BMR, 40, 49 i 55-inčni ekrani).

Uživajte u HDR-u uz Studio Master HCX+ (DX900) / HCX (DX800/780/750) procesore

Ključna sastavnica nove linije 4K UHD LED VIERA televizora za 2016. godinu jest potpuno novi procesor imena Studio Master HCX+ (Hollywod Cinema Experience plus) na modelu DX900 te procesor Studio Master HCX (Hollywood Cinema Experience) na modelima DX800/780/750. HCX procesor donosi vam veću fleksibilnost kada je riječ o postizanju visoke preciznosti u reprodukciji boja, čak i kada sadržaj nije originalno napravljen u HDR formatu.

Panasonic VIERA DX900 Studio Master HCX procesor web

SDR sadržaj, primjerice, vjerno je reproduciran zahvaljujući unaprjeđenom 3D Look Up Table  sustavu koji se nalazi na udarnim Panasonicovim LCD televizorima iz linije za 2015. godinu. Ovaj sustav posjeduje registar od 8.000 referentnih točaka i postiže 40 puta veću preciznost u reprodukciji boja od običnih televizora.

Prethodno dostupan samo na profesionalnim studijskim ekranima, Panasonic je modelu DX900 dodao novi algoritam za kompenzaciju boje. Ta karakteristika dodatno pojačava preciznost reprodukcije boja na ekranu, zbog čega ovaj model može reproducirati nijanse i tonove u skladu s Rec.709 standardom na svim razinama svjetline.


Potpuno nova kategorija LCD-a: profesionalni filmski ekran

Udarni model DX900, sa svojom mrežastom strukturom ekrana i tehnologijom lokalnog osvjetljenja, dokaz je da LCD ekran može isporučiti i visoke svijetle tonove  i duboke tamne tonove kojepravo HDR iskustvo iziskuje. Mrežasti dizajn dijeli ekran u stotine "zona" od kojih svaka posjeduje nezavisne svjetlosne klastere. Te su zone strogo odijeljene jedne od drugih kako bi se spriječilo prelijevanje svjetla koje izaziva svjetlosni halo efekt oko svjetlijih predmeta na ekranu.

Panasonic VIERA DX900 struktura panela web

Iznimno propusne LCD ćelije omogućuju modelu DX900 dosezanje viših nivoa svjetline (do 1.000 nits) na širem području ekrana od običnih HDR LCD televizora. Drugim riječima, ovo znači da korisnici mogu iskusiti puno življu sliku koja doista iskorištava pune potencijale HDR-a, i to s jednakom količinom energije.

Napokon, Panasonicova Wide Colour Phosphor tehnologija kombinira poboljšano LED osvjetljenje s novim filter-sustavom boja te reproducira široku paletu boja - omogućujući vam da doživite nijansirane i prirodne tonove boje, posebno kada je riječ o tamnim scenama.


Televizori podešeni prema holivudskim standardima

Panasonicova suradnja s filmskom zajednicom, ostvarena putem Panasonic Hollywod Laba, pomaže Panasonicu dosegnuti nove visine kada je riječ o preciznoj reprodukciji boja.

Panasonicova 4K UHD LED VIERA linija televizora za 2016. godinu podignuta je na iznimno sofisticirani nivo u suradnji s cijenjenim holivudskim koloristom Mikeom Sowaom (DX900) i s Panasonic Hollywod Labsom (X800/780/750) kako bi HDR i SDR sadržaju bili reproducirani u skladu s originalnom vizijom redatelja i proizvođača i televizijskog sadržaja.

Testiranje od strane UHD Alliancea dodijelilo je modelu DX900 najvišu Ultra HD ocjenu, nakon što je model zadovoljio stroge kriterije koji se tiču rezolucije, HDR performanse, preciznosti slike, palete boja itd. Modelu DX900 dodijeljen je i 4K certifikat od strane nezavisne organizacije za procjenu kvalitete, TXC Ltd. - što je samo još jedna potvrda da je kod ovog modela riječ o kvaliteti slike koju malo drugih televizora može postići.

Nagrađivani snimatelj Vanja Cernjul, iza kojeg stoji rad na serijama poput "Marco Polo" i "Orange Is the New Black" veliki je zagovaratelj Panasonicove linije Viera televizora. Diskutirajući o važnosti HDR-a na ovogodišnjem CES-u rekao je sljedeće: "Mislim da će se korisnici, nakon što dožive 4K HDR sliku, vrlo brzo priviknuti na nju i tražiti nove sadržaje." Panasonic je surađivao s Vanjom i u izradi kratkog filma koji demonstrira na koji način Panasonicovi Viera UHD televizori mogu vjerno reproducirati originalne zamisli redatelja.


Jednostavnije korištenje Smart TV opcija uz Firefox

Panasonicova DX-serija UHD televizora posjeduje OS Firefox. Zahvaljujući intuitivnom početnom zaslonu kojeg je izveo Firefox i koji je jednostavan za korištenje, sada možete brzo pristupiti svojim omiljenim TV kanalima, aplikacijama, video zapisima, internetskim stranicama i internetskom sadržaju. Korisnicima su ponuđena tri standardna izbora kada je riječ o "brzom pristupu" Live TV-u, aplikacijama i osobnim prijenosnim uređajima koji su povezani s televizorom. Firefox OS moguće je i dodatno prilagoditi navikama korisnika - primjerice, "lijepljenjem" omiljenih aplikacija ili televizijskog sadržaja na početni zaslon.

panasonic2016press Firefox sucelje web

Novo Firefox OS ažuriranje, koje je najavljeno za drugu polovinu ove godine, omogućit će korisnicima nove načine otkrivanje aplikacija i njihovo pohranjivanje na televizore. Naime, Firefox OS posjedovat će Web Apps funkciju koja će sadržavati već selektirani web sadržaj namijenjen televizorima (igre, vijesti, VOD, vremenske prognoze i ostalo), a korisnicima će ponuditi i jednostavno, "click to watch" otkrivanje sadržaja bez potrebe za prethodnim instalacijama.

Također, isto ažuriranje obogatit će Panasonicovu DX-liniju UHD televizora i s funkcijama koje će korisnicima pružiti praktično Firefox iskustvo na različitim platformama, uključujući i "send to TV" opciju putem koje će biti moguće jednostavno prebacivanje internetskog sadržaja s Firefoxa na Androidu na TV uređaj koji posjeduje OS Firefox.


Video-na-zahtjev servisi

Osim podrške za mnoge svjetski poznate OTT video-na-zajthev servise, ova Panasonicova linija televizora uskoro će imati i podršku za HDR filmske naslova dostupne na Amazonu, uključujući, između ostalog, i nagrađivanu Amazon Original seriju. Također, Panasonic planira osigurati podršku i za nadolazeće HDR Netflix streamove.


Specifikacije Panasonicove linije UHD VIERA televizora za 2016. godinu:

 Panasonic TV Ultra HD Full LED DX900 Ultra HD Premium

DX900: Doživite ultimativno 4K iskustvo s profesionalnim filmskim ekranom (65 i 58 inča)
• 4K UHD LED s 3.000 Hz (BMR) - donosi najbolje performanse i autentično filmsko iskustvo u vaš dom, garantira ogromne količine zabave
• Studio Master HCX+ - donosi Hollywood u vaš dom, zajedno s vrhunskom reprodukcijom boja koja je vjerna originalnim redateljevim zamislima
• Local Dimming Ultra - lokalno osvjetljenje najviše klase za dinamičnu sliku s dubokim tamnim tonovima i delikatnim nijansiranjem
• Ultra Bright Panel/HDR Premium - iznimno pojačanje svjetline donosi vam prvorazredno HDR iskustvo s fantastičnim detaljima
• Wide Colour Spectrum - doživite reprodukciju još većeg raspona boja koji će scene učiniti prirodnijima i koji će obogatiti vaše gledateljsko iskustvo
• My Home Screen 2.0 - novi, intuitivni početni zaslon koji je jednostavan  za korištenje i koji vam omogućuje brz pristup omiljenim TV sadržajima

 Panasonic DX800 front inscreen web

DX800: Obogatite svoj interijer ovim prekrasnim 4K televizorom (58 i 50 - inčni ekrani)
• 4K UHD LED s 2.000 Hz (BMR) - prvorazredni filmski ekran za impresivnu kvalitetu slike i prikaz pokreta
• Studio Master HCX - precizno procesiranje slike, podešeno u Hollywoodu, donosi kvalitetu slike upravo na onaj način na koji je to originalno zamislio redatelj
• Freestyle Design - forma je izjednačena s funkcijom kako bi se dobilo dizajnersko remek-djelo koje unosi fleksibilnost i harmoniju u vaš dom
• Control 4’s Simple Device Discovery Protocol (SDDP) - DX800 je također kompatibilan i s SDDP-om, što omogućuje jednostavno i bezbolno povezivanje s ostalim uređajima u vašem domu
• THX 4K certifikat (na čekanju) - očekuje se zadovoljenje THX 600 laboratorijskog testiranja koje će ovom modelu osigurati THX 4K certifikat
• THX Viewing Modes - već podešeni THX Cinema i THX Bright Room načini gledanja, prilagođeni gledanju televizije u mračnim i osvijetljenim prostorijama
• Super Bright Panel / HDR - ostanite impresionirani iznimnom svjetlinom za još bogatije HDR iskustvo gledanja
• 12 Train Prismatic Speaker - iznimno kvalitetan zvučnik koji posjeduje dva tweetera, četiri squawkera i šest woofera koji isporučuju bogati zvuk u kombinaciji s tankim, sofisticiranim dizajnom
• My Home Screen 2.0 - novi, intuitivni početni zaslon koji je jednostavan za korištenje i koji vam omogućuje brz pristup omiljenim TV sadržajima

 panasonic dx780 2web

DX780/750: Izvanredan 4K filmski ekrani za istinsku preciznost (65, 58 i 50 - inčni ekrani)
• 4K UHD LED s 1.800 Hz (BMR) - ekran vrhunskih performansi koji isporučuje glatku sliku i jasan prikaz pokreta za superiorno gledateljsko iskustvo
• Studio Master HCX - precizno procesiranje slike, podešeno u Hollywoodu, donosi kvalitetu slike upravo na onaj način na koji je to originalno zamislio redatelj
• Super Bright Panel / HDR - ostanite impresionirani iznimnom svjetlinom za još bogatije HDR iskustvo gledanja
• Twin HD Tuner - uživajte u gledateljskoj slobodi: gledajte jedan program, a snimite drugi, ili gledajte oba istovremeno
• Switch Design - daje fleksibilnost i harmoniju vašem načinu životu, zahvaljujući praktičnom, podesivom postolju
• My Home Screen 2.0 - novi, intuitivni početni zaslon koji je jednostavan  za korištenje i koji vam omogućuje brz pristup omiljenim TV sadržajima

 Panasonic DX700 web

DX700: Zakoračite u nevjerojatni 4K svijet s elegancijom i fleksibilnošću (58, 50, i 40 - inčni ekrani)
• 4K UHD LED s 1.400 Hz (BMR) - napredni ekran za izvrsnu kvalitetu slike i prikaz pokreta
• High Dynamic Range (HDR) - pripremite se za sliku koja izgleda poput stvarnosti, koja je puno bliža načinu na koji doista vidite svijet oko sebe
• Switch Design - daje fleksibilnost i harmoniju vašem načinu životu, zahvaljujući praktičnom, podesivom postolju
• Wide Colour Spectrum - doživite reprodukciju još većeg raspona boja koji će scene učiniti prirodnijima i koji će obogatiti vaše gledateljsko iskustvo
• Local Dimming - uživajte u izvanrednom vizualnom okruženju s više dubine zahvaljujući dubokim tamnim bojama i sofisticiranom nijansiranju
• My Home Screen 2.0 - novi, intuitivni početni zaslon koji je jednostavan  za korištenje i koji vam omogućuje brz pristup omiljenim TV sadržajima

 panasonic dx650 web

DX650: Odlučite se za intenzivnu 4K kvalitetu i clear-frame dizajn (55, 49 i 40 - inčni ekrani)
• 4K UHD LED s 1.000 Hz (BMR) i Quad Core Pro - za oštru, kvalitetnu sliku i jednostavno Smart TV iskustvo
• Clear Frame Design - unesite više harmonije u svoj dom zahvaljujući elegantnom, nenametljivom dizajnu okvira i podesivom postolju
• My Home Screen 2.0 - novi, intuitivni početni zaslon koji je jednostavan  za korištenje i koji vam omogućuje brz pristup omiljenim TV sadržajima
• Adaptive Backlight Dimming - uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući uvijek prisutnom i optimalnom pozadinskom osvjetljenju
• Internet Apps - surfajte Webom, pristupite velikom broju aplikaciju i uživajte u pravom big-screen video-na-zahtjev iskustvu

 panasonic dx600 web

DX600: Priuštite si pravi 4K s OS Firefoxom u nekoliko dizajnerskih varijanti (55, 49 i 40 - inčni ekrani)
• 4K UHD LED TV s 800 Hz (BMR) i Quad Core Pro - za visoku kvalitetu slike i jednostavno Smart TV iskustvo
• Pažljivo osmišljeni dizajn - elegantni dizajn koji pristaje u svaki interijer, zajedno s fleksibilnošću koju osigurava podesivo postolje
• My Home Screen 2.0 - novi, intuitivni početni zaslon koji je jednostavan  za korištenje i koji vam omogućuje brz pristup omiljenim TV sadržajima
• Adaptive Backlight Dimming - uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući uvijek prisutnom i optimalnom pozadinskom osvjetljenju
• Internet Apps - surfajte Webom, pristupite velikom broju aplikaciju i uživajte u pravom big-screen video-na-zahtjev iskustvu

 

Specifikacije Panasonicove Full HD Viera linije televizora za 2016. godinu:

panasonic ds600 web

DS630/600: Bogate mogućnosti povezivanja u kombinaciji s impresivnim Full HD-om (50, 40 i 32 - inčni ekrani *4)
• Full HD LED s 1.000 Hz (BMR)*1 - iznimno brzi ekrani za sjajnu kvalitetu slike i izniman prikaz pokreta
• Bright Panel*2 - uživajte u bogatim bojama i slici te doživite uzbudljivije iskustvo sa svakim filmom ili serijom
• Adaptive Backlight Dimming - uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući uvijek prisutnom i optimalnom pozadinskom osvjetljenju
• TV Anywhere*3 - prebacite zabavne sadržaje s vašeg TV- a na vaš pametni telefon, čak i kada se ne nalazite u vlastitom domu
• In-house TV Streaming - postavite TV na bilo koje mjesto u svom domu i streamajte sadržaj na njega putem za to namijenjenog servera

*1 Ovisno o veličini ekrana, 32": 40 0Hz / *2 model DS630 podržava 3D / *3 Ovisno o državi i kanalima; nije dostupno na modelu TX-32DS600 / *4 Dizajn se može razlikovati ovisno o veličini ekrana

DS500: Uživajte u sofisticiranom Smart TV-u uz visokokontrasntnu sliku (55, 49, 40, 32 i 24 - inčni ekrani *2)
• Full HD LED*1 s 400 Hz (BMR) - uživajte u jasnom prikazu pokreta i svjetlijoj slici dok gledate sport ili filmove nabijene akcijom
• My Home Screen - prilagodite početni zaslon vašim potrebama, kako biste jednostavno pristupili omiljenim aplikacijama ili App Marketu
• Adaptive Backlight Dimming - uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući uvijek prisutnom i optimalnom pozadinskom osvjetljenju
• In-house TV Streaming - postavite TV na bilo koje mjesto u svom domu i streamajte sadržaj na njega putem za to namijenjenog servera
• Internet Apps - surfajte Webom, pristupite velikom broju aplikaciju i uživajte u pravom big-screen video-na-zahtjev iskustvu
*1 Ovisno o veličini ekrana. 24" i 32": HD Ready / *2 Dizajn se može razlikovati ovisno o veličini ekrana

DS 400: Istražite svijet Smart TV-a u klaisčnom dizajnu (40 - inčni ekran)
• Full HD LED s 400 Hz (BMR) - uživajte u jasnom prikazu pokreta i kvaliteti dok gledate sportske događaje ili filmove nabijene akcijom
• My Home Screen - prilagodite početni zaslon vašim potrebama, kako biste jednostavno pristupili omiljenim aplikacijama ili App Marketu
• Adaptive Backlight Dimming - - uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući uvijek prisutnom i optimalnom pozadinskom osvjetljenju
• Swipe and Share - putem Panasonicove aplikacije TV Remote App 2 streamajte sadržaje s vašeg pametnog telefona izravno na TV
• Internet Apps - surfajte Webom, pristupite velikom broju aplikaciju i uživajte u pravom big-screen video-na-zahtjev iskustvu