Philips Fidelio soundbar s Dolby Atmos surround zvukom

Ponedjeljak, 01.02.2016. 12:55

Još jedan soundbar s Dolby Atmos surround tehnologijom pojavit će se na tržištu tijekom ljeta ove godine, kada tvrtka Gibson Innovations* bude isporučila najnoviji Philipsov model soundbara.

Naime, iz Gibsona su najavili kako će soundbar Philips Fidelio isporučivati zvuk u Atmos 5.1.2 formatu uz pomoć Atmos dekodera.

Također, soundbar će karakterizirati i integrirane zvučničke jedinice koje će reproducirati zvuk prema stropu, kao i poznata Ambisound tehnologija koja koristi DSP i dodatne zvučničke jedinice kako bi isporučio "potpuni doživljaj 5.1 surround zvuka." Dolby upmixer kreira dodatne “visinske” kanale iz zvučnog zapisa koji nema Atmos informaciju.

philips fidelio dolby atmos soundbar 650

Soundbar u kućištu visine samo 50 mm posjeduje 18 zvučničkih jedinica s dodatna dva za reprodukciju usmjerenog zvuka prema stropu. Nakrivljene visokotonske jedinice stvaraju široko zvučno polje. Sveukupna izlazna snaga iznosi 400 vata, uključujući i bežični subwoofer s bas jedinicom promjera 20 cm (8-inch) i snagom od 220 vata.

Ostale karakteristike uključuju Dolby Digital i DTS 5.1 dekodiranje i dva HDMI 1.4a ulaza. Uređaj također posjeduje i povratni HDMI audio kanal te optičke i koaksijalne ulaze.

Cijena uređaja za sada nije poznata a očekuje se u prodaji u ljeto 2016.

INFO: www.gibsoninnovations.com

* Gibson Innovations, dio tvrtke Gibson Brands, plasira Philipsove audio uređaje na tržište pod Philipsovom licencom.