CES 2016: LG predstavlja webOS 3

Srijeda, 06.01.2016. 20:30

Na međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2016 u Las Vegasu LG Electronics će predstaviti svoju najnoviju liniju pametnih televizora s novom Smart TV platformom webOS 3.0.

LG webOS 3.0 nudi tri pametne značajke – Magic Zoom, Magic Mobile Connection i nadograđeni Magic Remote. Magic Zoom omogućava uvećavanje objekata i slova bez smanjenja kvalitete slike. Uz Magic Mobile Connection korisnici mogu jednostavno povezati mobilni telefon s LG-evim pametnim televizorom putem aplikacije LG TV Plus koju imaju na svom telefonu i pristupiti mobilnim aplikacijama na zaslonu televizora. Novi Magic Remote je dizajniran kako bi upravljanje set-top boxovima bilo jednostavnije uz dodane tipke na daljinskom upravljaču. Značajka Screen Remote je također redizajnirana kako bi se pojednostavilo korisničko sučelje za veću praktičnost.

webOS 3.0 donosi i Channel Plus, jedinstvenu značajku koja nudi mnoštvo over-the-top (OTT) sadržaja u formatu prilagođenom korisnicima. Channel Plus pruža unificiranu listu programa koja kombinira OTT sadržaj s poznatim TV kanalima pa korisnici mogu gledati OTT sadržaj kretanjem kroz kanale. Channel Plus se može kontrolirati aplikacijom za programske preporuke putem widgeta na zaslonu.

Uz partnerstvo s www.xumo.com, Channel Plus nudi mnoštvo besplatnog digitalnog sadržaja visoke kvalitete pružatelja sadržaja i medija kao što su Bloomberg, TIME Inc., Condé Nast Entertainment i The Wall Street Journal. Dostupni su i premium sadržaji s platformi kao što su BuzzFeed, PopSugar i Mode Media te Digital Networks i Multi-Channel Networks (MCNs), ali i međunarodni programski paketi.

"Uzbuđeni smo zbog novog webOS-a 3.0 – riječ je o velikom ažuriranju ove napredne TV platforme koju smo predstavili 2014.", rekao je Brian Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment. "webOS priča o jednostavnom povezivanju, jednostavnom prebacivanju i jednostavnom otkrivanju se povezala s korisnicima jer vrlo jasno ilustrira našu predanost osiguravanju vodeće uloge na tržištu Smart TV-a uz inovativnost i kreativnost."

LG-evi pametni televizori s platformom webOS za 2016. predstavljeni su u Las Vegasu za vrijeme CES-a od 6. do 9. siječnja.

INFO: www.lge.com