Samsung predstavio nove SUHD TV za 2015 godinu

Nedjelja, 17.05.2015. 20:14

Tvrtka Samsung Electronics je premijerno u Hrvatskoj predstavila televizore i soundbar zvučnike za 2015. godinu. Noviteti su SUHD TV prijamnici serije 9500, 9000 i 8500.

"Prije deset godina zauzeli smo vodeću poziciju na tržištu TV prijamnika, a ove godine cilj nam je osvojiti tu titulu desetu godinu zaredom. U međuvremenu, unijeli smo mnogobrojne inovacije na tržištu, uključujući prve prijamnike s LED osvjetljenjem, Smart TV uređaje, kao i prvi zakrivljeni UHD TV. Uređaji koje predstavljamo hrvatskim kupcima danas rezultat su 14 godina usavršavanja i "iza njih" stoji čak 150 patenata, a sve s ciljem pružanja najboljeg iskustva gledanja. Sada s pravom možemo reći kako je televizor evoluirao u središnji uređaj za zabavu i informiranje" - naglasio je Pumjoo Lee, predsjednik Uprave Samsung Electronics za regiju Adriatic.

Samsung SUHD televizori odlikuju se vrhunskom reprodukcijom multimedijskih sadržaja, zahvaljujući prije svega nano-kristalnoj tehnologiji koja može prikazati još širi i precizniji spektar boja te dinamički raspon svjetla i tame u odnosu na dosadašnje najsnažnije modele.

Tako tehnologija "Peak Illuminator" omogućava prikaz slike u visokom dinamičkom rasponu i s do 2,5 puta više svjetla nego do sada, a 10-bitni panel može prikazati čak 64 puta više boja nego dosadašnji televizori. Sustav SUHD Remastering Engine automatski analizira osvjetljenje slike te omogućava prirodniju reprodukciju boja.

Samsung SUHD

Novi Samsungovi smart SUHD TV, automatski traže Samsung mobilne uređaje i povezuju se korištenjem BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologije. Za jutarnji briefing, SUHD televizori mogu se uključiti istodobno s budilicom na pametnom telefonu ili tabletu te pokazati ključne informacije poput vremenske prognoze, vijesti i dnevnog rasporeda. U skladu s novim trendovima kućnih sustava za zabavu, ove televizore prati i dodatna oprema kao što je bežični zakrivljeni soundbar, kamera, bežična tipkovnica, podni stalak na tronošcu i još mnogo toga, a sve kako bi gledatelju omogućili potpuni doživljaj gledanja televizora.

Nove TV prijamnike pokreće Tizen operativni sustav s dodatno unaprijeđenim i još jednostavnijim korisničkim sučeljem koje omogućava lakše korištenje kao i povezivanje s društvenim mrežama.

Samsung Soundbar web

Uz SUHD televizore, Samsung je predstavio i nove soundbar zvučnike za 2015. godinu, osmišljene kao dodatak televizorima dijagonala 48 do 78 inča. Pozornost su plijenili zakrivljeni bežični zvučnici, koje je moguće povezati ne samo s televizorima nego i s tabletima i pametnim telefonima, što korisnicima omogućava reprodukciju glazbe i drugog sadržaja, neovisno o tome u kojem su dijelu doma. Soundbar zvučnici se u potpunosti integriraju s TV prijamnicima pa se s oba uređaja može upravljati jednim daljinskim upravljačem.

INFO: www.samsung.hr