ZGAVSHOW2014: Predstavljeni novi modeli Onkyo, Magnat i Minix proizvoda

Nedjelja, 02.11.2014. 16:47

Na zagrebačkom AV Showu u Sheratonu domaći distributer Chipoteka predstavila je neke od najnovijih proizvoda tvrtki Onkyo, Magnat i Minix.

Najviše pažnje posjetitelja izazvali su proizvodi tvrtke Onkyo koja uživa popriličnu popularnost na našem tržištu i to prije svega AV receiver Onkyo TX-NR838 s najnovijim Dolby Atmos dekodiranjem surround zvuka.

Ovaj 7.2 receiver isporučuje 130W po kanalu, nosi THX Select2 Plus oznaku kvalitete, podržava HDCP 2.2 protokol za prijenos 4K video signala, sve danas poznate dekodere zvuka (DTS, Dolby..), mrežni streaming 5,6 MHz DSD i 194/24 audio zapisa visoke rezolucije, WiFi i Bluetooth spajanje s pametnim telefonima i na kraju, rijetko prisutno kod AV receivera, ugrađeno MM gramofonsko pretpojačalo za ljubitelje analognih ploča (LP). Kao partner ovom receiveru predstavljen je Blu-ray player Onkyo BD-SP809 (THX certifikat, podrška za 3D video na 2x HDMI priključka, mogućnost spajanja na mrežu,..)

Onkyo A-9050 Front

Onkyo proizvodi više orijentirani prema stereo reprodukciji su bili integrirano pojačalo A-9050 (2x75W/8Ohm) koje ima i dva digitalna ulaza za Wolfson 192 kHz/24-bit DAC-a što omogućuje preslušavanje i nekomprimiranih audio datoteka kao što je WAV. Uz njega je predstavljen CD/mrežni player Onkyo C-N7050 koji ima i mogućnost direktnog striminga s pametnog telefona ili tableta uz 32-bit DA konverziju. Istaknuli bi ovdje još Onkyo TX-4030 (DAB+/DAB/FM radio), mrežni stereo receiver Onkyo TX-8050 s internet radiom i izravnom konekcijom iPod/iPhone uređaja na prednjoj strani uređaja te prijenosni DAC/pojačalo za slušalice Onkyo DAC-HA200 (koristi TI Burr-Brown PCM5102 DAC) za reprodukciju glazbenih datoteka u visokoj rezoluciji za iOS i Android uređaje.

Magnat Chipoteka ZGAVShow2014

Njemački proizvođač zvučnika Magnat predstavljen je s vrhunskim setom za kućno kino: Quantum 755, centralnim zvučnikom Supreme Center 252 i aktivnim subwooferom Omega Sub 20A. Za one malo manje zahtjevne ljubitelje filmske umjetnosti, Magnat nudi rješenje kućnog kina u jednom uređaju – Sounddeck 400BTX u kojem se nalaze svi potrebni zvučnici i subwoofer s mogućnosti spajanja na njega preko Bluetootha.

Audiofilima je bio namijenjen model Magnat Quantum Edelstein i Quantum 1009, zvučnici koji sadrže njihove najnovije tehnološke inovacije u izradi zvučničkih jedinica kao i pomno odabrane komponente.

minix-x8h-4k-android-player

Na kraju ne smijemo zaboraviti spomenuti i Minix Neo X8-H, prvi 4K Android media player na svijetu kojeg pokreću Quad-Core Cortex A9r4 procesor i Octa-Core Mali-450 GPU grafički čip. Uređaj ima sve mogućnosti jednog Android uređaja što uključuje I pristup Google Play trgovini.

INFO: www.chipoteka.hr