IFA 2014: Toshiba predstavila prototip novog UHD TV-a

Subota, 06.09.2014. 11:16

Toshiba Europe GmbH izložila je prototip svojeg novog Ultra HD (4K) televizora iz nadolazeće U serije koja će biti službeno predstavljena 2015. godine.

Kao jedan od proizvođača koji je uveo Ultra HD modele na svjetsko tržište, nova serija će sadržavati najnovije inovacije i tehnologije iz Toshibe, uključujući napredniji MediaGuide Replay, CEVO Picture i podršku za HEVC video kodek.

Izvorno predstavljenu na Toshibinoj seriji L74, MediaGuide Replay tehnologija - inteligentna, osobno prilagođena usluga automatskog preporučivanja sadržaja - biti će dodatno unaprijeđena.
Osim preporuke budućih programa, koji će biti snimljeni na temelju ranijih korisničkih navika, kod modela serije U funckija MediaGuide Replay značajno je napredovala, zahvaljujući novim, inteligentnim značajkama i inovativnoj funkcionalnosti. Dio tih novih funkcionalnosti proširuje korisničko iskustvo između televizora i vanjskih uređaja, primjerice tableta, koje će omogućiti veću praktičnost i intituivnost upravljanja, kako kod kuće, tako i izvan nje.

Visoka definicija Ultra HD ekrana ove serije dodatno je unaprijeđena zahvaljujući Toshibinoj tehnologiji CEVO Picture (napredni sustav pozadinskog osvjetljenja), koja koristi LE diode šireg snopa i dubine boje za još jasniju i oštriju sliku. Proces obnove čipseta, dio CEVO Picture tehnologije, omogućuje da se boje i svjetlina koje se izgube tijekom procesa snimanja sadržaja zbog kompresije, vrate u izvorno stanje.

Toshibina nova U serija podržavat će najnoviji standard video dekodiranja, HEVC, koji će omogućiti reprodukciju Ultra HD sadržaja s Interneta, USB ili SD kartice, te veću kompatibilnost za prikazivanje 4K/60p sadržaja.

Novi modeli televizora iz ove serije biti će smješteni u tanko, elegantno kućište na kojem se ističe pjeskareni metalni okvir postavljen na modernom kromiranom stalku.

INFO: www.toshiba-croatia.com