CES 2014: Nove Samsung Smart značajke i kućna zabava

Četvrtak, 02.01.2014. 19:46

Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV za 2014. godinu i njihove nove mogućnosti, kao i nove sustave kućne zabave.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja, a 2014. ta usluga proširit će se na još 12 novih tržišta pa će tako biti dostupna u ukupno 23 zemlje svijeta.

"Samsungovi Smart TV modeli za 2014. pružaju značajno poboljšane značajke glasovne interakcije i upravljanja pokretom, kako bi korisnici mogli još jednostavnije uživati u svim prednostima naših Smart TV uređaja", izjavio je Kyungshik Lee, viši potpredsjednik odjela razvoja strategije usluga u poslovnoj jedinici monitora i televizora, tvrtke Samsung Electronics. "Nastavit ćemo s razvojem sadržaja koji objedinjuje prepoznavanje glasa i pokreta kako bi osigurali našim korisnicima dodatnu lakoću korištenja naših proizvoda."

Samsung će predstaviti poboljšane glasovne naredbe s kojima korisnici mogu promijeniti program, otvarati internetske stranice i koristiti glasovnu tražilicu, a osim glasovne, unaprijeđena je i kontrola pokreta dodavanje značajke "gesti prstima".

Tako će korisnici moći promijeniti TV program, prilagoditi glasnoću, pronaći i odabrati što žele gledati, vratiti se na prethodni zaslon ili zaustaviti video pokretom prstiju i tako jednostavnije upravljati TV prijamnikom ne koristeći daljinski upravljač.

Osim novih značajki Smart TV-a, Samsung je najavio predstavljanje novih sustava kućne zabave koji uključuju HW-H600 soundstanda, HW-H750 soundbara i HT-H7730WM Blu-ray kućno kino.

HT-H7730WM Blu-ray

"Novi Samsungovi proizvodi u audio tehnologiji daju potrošačima veliki, kvalitetan zvuk koji je lako uklopiti u svoje iskustvo zabave", rekao je Jim Kiczek, direktor digitalnog audio i video odjela pri Samsung Electronics America. "Ovogodišnja postava će dostaviti ne samo odličan zvuk i pomak u dizajnu, nego i fleksibilnost podrškom za bežično povezivanje kako bi se iskustvo kućne zabave podiglo na višu razinu."

Samsung HT-H7730WM Blu-ray kućno kino sa 7.1 kanalni sustav s virtualnim 9.1 kanalima dobivenim korištenjem DTS Neo: Fusion II kodeka. Zvučnici su izrađeni od karbonskih vlakana, a digitalno pojačalo koristi vakuumske cijevi, a 7.1 sustav postignut je korištenjem 6 zvučnika (dva prednja, dva bežična stražnja, jednog centralnog zvučnika i jednog subwoofera. Player koristi Samsung UHD Upscale procesor koji je sposoban SD i HD zapis prikazati u UHD razlučivosti.

Novi HW-H750 soundbar i HW-H600 soundstand novi su dodaci Samsung soundbar obitelji. Oba su kompatibilni sa Samsungovom postavom Shape WirelessAudio-Multiroom proizvodima, a osim kabela, povezivi su i putem Samsungovog Sound Connecta i Bluetootha.

HW-H600 Sound Bar

INFO: www.samsung.hr, www.cesweb.org