Novi AV receiveri iz Marantza

Ponedjeljak, 26.08.2013. 15:34

I Marantz se dao u svijet bežičnog prijenosa glazbe i slike, predstavivši dva nova AV mrežna receivera - SR6008 i SR5008. Kod oba modela je naglasak stavljen na zvuk, mrežne mogućnosti i jednostavnost rukovanja.

Mrežni sadržaju su bogati i u skladu s vremenom - AirPlay, internet radio, Spotify, last.fm online glazba te kompatibilnost s Windows 8/RT. Ugrađeni DLNA standard omogućava prijenos glazbe s kućnih servera, uključujući i formate visoke rezolucije - WAV HD, FLAC HD, Apple lossless. Upravljanje uređajem je pojednostavljeno zahvaljujući aplikaciji Marantz Remote App za pametne telefone (Android i iOS).

Ispod "poklopca" skriva se još puno toga: model SR5008 nudi sedam 180W pojačala i sedam 3D/4K/ARC (Audio Return Channel) HDMI ulaza, od kojih je jedan smješten s prednje strane uređaja. Osim toga, ugrađeni upscaler podiže rezoluciju video materijala na 4K.

Model SR5008 dolazi i s automatskom kalibracijom sobe i video-off funkcijom za poboljšanu reprodukciju glazbe. Marantz SR6008 nudi još malo više: 185W u sedam kanala, sedam HDMI ulaza i dva izlaza, InstaPrevue funkcijom za pregled svih HDMI ulaza slikom u slici, uz potpuno odvojeni HDMI izlaz, na kojemu je moguće odvojiti signal od ostalih ulaza i izlaza.

Audyssey DSX i DTS Neo:X 7.1 procesor brine za potpun zvučni doživljaj. Uz toliku količinu napredne digitalne tehnologije i digitalnu korekciju i optimizaciju zvuka sobe - Audyssey MultEQ XT Pro, u ovaj receiver ugrađen je i gramofonski MM ulaz!

Oba AV receivera su dostupna kod domaćeg distributera po cijeni od 5.990 kuna (SR5008) i 7.590 kuna (SR6008).

INFO: www.sonusart.hr