Dune HD MAX - multimedijski Blu-ray player

Četvrtak, 29.12.2011. 16:49

Tvrtka Xenon Forte je konačno omogućila da domaći kupci mogu nabaviti dugo očekivani Dune HD Max multimedijski Blu-ray player. Dune HD Max objedinjuje ono što su svi zahtjevniji korisnici uvijek priželjkivali, a to je da se u jednom kućištu nalazi vrhunski opremljeni multimedijski player i ugrađeni Blu-ray pogon.

Ovime je u potpunosti zaokružena najveća moguća kvaliteta reprodukcije HD videa i audia. Kućište uređaja je robusno, a koristi kombinaciju aluminija i plastike. Na prednjoj se strani ističe odlično čitljiv VFD displej, koji pokazuje osnovne funkcije uređaja, utor za SD karticu i jedan USB ulaz. Na zadnjoj strani, osim uobičajenih AV priključaka, nalazi se i 7.1 audio kanalni izlaz iz surround dekodera i 2 USB priključka. U uređaj je moguće ugraditi 2 x 3.5" SATA HDD (maksimalni kapacitet po disku je 2 TB), a prilikom kupnje korisnik može prema želji tražiti koja će mu veličina diska biti ugrađena (uređaj inače dolazi bez HDD diska). Jezgru HD Max-a čini Sigma Designs SMP8642 čip za video obradu s podrškom za 3D materijale prema standardu RealD kakav nalazimo i u kino dvoranama.

Brzina obrade HD materijala, 3D i MKV posebno se ističe u odnosu na slične proizvode od konkurencije i može se izravno usporediti s HTPC rješenjima. Dune Max HD podržava sve HD (High Definition) video standardne formate, a također je kompatibilan i sa svim vrstama HD audio formata (Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio). Uređaj ima ugrađen Torrrent klijent, Internet preglednik i mogućnost korištenja IPTV-a i Internet radija.

Za ugodnije pregledavanje internetskog sadržaja i obavljanje ostalih radnji na uređaju, Dune nudi i malenu alfanumeričku tipkovnicu s touchpadom i ugrađenim pozadinskim osvjetljenjem tipki (420 kuna). Ovaj dodatak će normalno raditi na PC-u s kojim komunicira preko RF-a, pa u odnosu na Bluetooth i slične modele, ima i veću autonomiju. Za gledanje televizije odnosno DVB-T programa, korisnik može posebno kupiti Dune USB tuner veličine klasičnog sticka, na kojemu se nalazi klasični antenski ulaz, pa se može koristiti sobna antena (isporučuje se u paketu) ili krovna antena. Dune HD Max je zanimljiv proizvod, nudi dosta mogućnosti uz cijenu od 3.677 kuna.

INFO: www.xenon-forte.hr