Primare BD32 univerzalni player

Petak, 14.10.2011. 18:20

Švedski Primare je objavio high-end univerzalni player koji može čitati Blu-ray, SACD i DVD-A diskove,ima 3D mogućnost, a također može i strimati sadržaj s kućne mreže (i interneta putem Wi-Fi-ja uz dodani USB adapter), ili eksternih diskova.

Sa zadnje strane ima standardne analogne izlaze za stereo ili 7.1-kanalne sustave, kao i balansirane stereo izlaze, AES/EBU XLR i Toslink optičke konekcije.

Ugrađena su i dva HDMI izlaza 1080p V1.4a sposobna da prenesu 3D signal te kompozitna, komponentna video i RS232 konekcija. Tu je i LAN terminal  za buduće softverske nadogradnje.

Video stupanj odvojen je od audio stupnja i svaki ima vlastito napajanje. Crystal DA konverteri separirano "hrane" audio sekcije optimiozirane za balansirane, single-ended i multikanalne izlaze.

Balansirani stupanj koristi Burr-Brown OP pojačala, WIMA i EPCOS polipropilenske filter kondenzatore kao i MELF otpornike. Single-ended izlaz koristi jedan MOSFET tranzistor hranjen "aktivnom" strujom, a ne preko pasivnih otpornika.

SACD (DSD) strujni krug ima vlastiti signalni put preko relejem upravljanih filtera . Ispred multikanalnog audio izlaza nalazi se Crystal DSD DAC zajedno s Burr Brown operacijskim pojačalima, WIMA i NPO SMD kondenzatorima i velikim MELF otpornicima. Kućište uređaja napravljeno je od masivnog čelika i aluminija koji djeluje kao jedan veliki sklop za preuzimanje topline.

Primare BD32 će se na svjetskim tržištima pojaviti tijekom studenog u crnom i titan finišu po cijeni od 3.250 funti.

INFO: www.mediaaudio.hr