TEST: JBL Boombox

Petak, 14.12.2018. 15:46 Napisao  Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 106 Godina: 2018

JBL Boombox je najveći i najjači JBL-ov prijenosni Bluetooth zvučnik, a na prvi pogled vidi se da dizajn prati sve dosadašnje JBL-ove prijenosne zvučnike. Kućište je izrađeno od plastike, većina valjka prekrivena je tkaninom, a također je otporan na vodu i prskanje.

Ali unutar kućišta je, u odnosu na druge modele, ipak druga priča. Boombox ima dimenzije 495x254,5x195,5 mm (ŠDV) i masu od 5,25 kg, a unutar kućišta smještena su dva visokotonca (20 mm) i dvije bas jedinice promjera 100 mm, ukupne snage od 40 W.

Povezivanje putem Bluetootha je, kao i inače, vrlo jednostavno, a kao i kod drugih JBL prijenosnih zvučnika, putem JBL Connect aplikacije za pametne telefone, moguće ga je povezati s drugim JBL zvučnicima. S gornje strane zvučnika nalaze se tipke za kontrolu zvuka, povezivanje i paljenje/gašenje, a sa stražnje strane, ispod gumenog poklopca, nalaze se AUX, dva USB-a za punjenje mobitela ili tableta, microUSB utor za nadogradnju i utor za napajanje. Pokraj gumenog poklopca nalazi se i tipka za promjenu okruženja u kojem se koristi (Indoor ili Outdoor).

JBL Boombox detalj

Baterija ima kapacitet 20.000 mAh, može izdržati 24 sata slušanja, ali to naravno ovisi o glasnoći, iako će 50% većini biti dovoljno glasno. Za punjenje baterije potrebno je oko 6 sati.

Što se tiče zvuka, ovom modelu zvučnika je teško naći zamjerku. Boombox je i dalje mono zvučnik, ali dobro izbalansiran i svaka vrsta glazbe zvuči dobro, a iako je bas nešto izraženiji, visoki i srednji tonovi dolaze do izražaja. Promjenom postavki u “Outdoor mod”, bas postaje još izraženiji pa pomalo guši visoke i srednje tonove, ali na plaži, kraj bazena ili na roštilju, neće biti nezadovoljnih kvalitetom zvuka ili snagom Boomboxa.

Ako na kraju pogledamo sve njegove mogućnosti i kvalitetu reprodukcije u odnosu na dostupne konkurentne Bluetooth zvučnike, JBL Boombox zaslužuje našu preporuku. Dostupan je kod domaćeg distributera Media Audio u crnoj, zelenoj i maskirnoj boji po cijeni od 3.799 kuna.

INFO: Media audio, Tel. 021 323 550, www.mediaudio.hr