Bose QC35 II

Četvrtak, 06.12.2018. 11:37 Napisao  Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 107 Godina: 2018

Nakon što je izdana nadogradnja softvera koja je, uz već dostupni Google Assistant, omogućila korištenje Amazon Alexe na test smo dobili Bose QuietComfort 35 II bežične (Bluetooth) slušalice ili skraćeno samo Bose QC35 II.

U odnosu na prvu seriju QC35 slušalica iz 2016. godine, glavna novost u seriji 2 je ta što ima poboljšanu funkciju blokade pozadinske buke (noise-cancelling), i koju je moguće podešavati pomoću Bose Connect aplikacije, te ima podršku za virtualne osobne asistente, Google Assistant, Amazon Alexu i neslužbenu podršku za Apple Siri.

Bose QC35 II 1 tipke

Slušalice dolaze s torbicom za prenošenje, audio kabelom (3,5 mm na 2,5 mm) i microUSB kabelom za punjenje. Bose je dao vrlo veliki izbor boja i mogućih kombinacija, pa ako ne želite standardne crne ili srebrne slušalice, moguće je izabrati između 26 boja na pet zamjenjivih dijelova slušalica i u dvije završne obrade. Na sredini desne strane slušalica nalazi se tipka za Bluetooth, a s donje strane nalaze se tipke za pojačavanje, stišavanje i multifunkcijska tipka, kao i indikatori baterije i Bluetootha i microUSB utor za punjenje baterije. Na lijevoj strani nalaze se akcijska tipka i utor za 2,5 mm audio kabel.

Bose QC35 II se s pametnim telefonom, tabletom ili računalom mogu standardno povezati putem Bluetootha ili audio kabela, ali za brže povezivanje s Android uređajima ugrađen je i NFC.

 Bose QuietComfort QC35 II app

Preporučuje se povezivanje putem Bose Connect aplikacije koja je vrlo važna za korištenje QC35 II slušalica jer osim za povezivanje jednih, omogućava povezivanje drugih Bose slušalica i simultanu reprodukciju na obje, ali i cjelokupno podešavanje funkcije blokade pozadinske buke i virtualnih osobnih pomoćnika. Nakon povezivanje, unutar aplikacije potrebno je odrediti funkciju akcijske tipke, tj. hoće li se pomoću nje pozivati Amazon Alexa, Google Assistant ili paliti/gasiti funkcija blokade pozadinske buke. Ako se akcijska tipka koristi za noise-cancelling, onda se Google Assistant na Androidu i Siri na iPhoneu mogu pozvati pritiskom (2-3 sekunde) multifunkcijske tipke.

Također, Bose QC35 II podržava povezivanje dva uređaja u isto vrijeme tako da multifunkcijska tipka služi kao početak reprodukcije (Play) i pauza glazbe te javljanje i prekidanje telefonskog poziva. To znači da kad slušate glazbu preko računala ili tableta, dolazni poziv na mobitel preuzima prioritet, pauzira glazbu na računalu i uspostavlja telefonsku komunikaciju.

BoseQC35II tablicaZvuk

Prvi dojam kad čujete vašu omiljenu glazbu preko ovih slušalica je vrlo dobar i uzbudljiv. Karakterizira ih reprodukcija glazbe s vrlo čistim visokim i vrlo detaljnim srednjim tonovima, i ne prenaglašenim, ali dubokim i snažnim bas područjem što kod nekih drugih modela slušalica zna prevladati i degradirati ukupnu kvalitetu reprodukcije. Sve je vrlo dobro balansirano pa se kvaliteta zvuka praktički ne mijenja ovisno o vrsti glazbe, bilo da se radi o klasici, rocku ili metalu. Iako su slušalice zatvorenog tipa ocrtavanje glazbene pozornice je široka i prostorna s jasnim ocrtavanjem glazbenika u dubinu. Veliki plus kod slušanja glazbe definitivno je mogućnost blokade buke (noise-cancelling) što omogućava neometano slušanje u bučnom okruženju na javnom mjestu ili u uredu. Pri tome se zadržava kvaliteta reprodukcije i detalji koji se izgube i kod puno skupljih slušalica u istom okruženju, ali bez noise-cancelling funkcije.

Zaključak

Na kraju testa možemo utvrditi da je ovim slušalicama teško naći neku zamjerku. Uz podršku za virtualne osobne asistente (Amazon Alexa, Google Assistant), najbolju regulaciju blokade pozadinske buke (noise-cancelling), malu masu (samo 235 grama), osjećaj ugode pri dužem nošenju, bateriju koja traje do 20 sati ili čak 40 sati kad su spojene žičano, dizajn slušalice prilagodljiv korisniku, i svakako, kvalitetnu reprodukciju zvuka, čine Bose QuietComfort 35 II trenutno najkompletnijim proizvodom na tržištu bežičnih (Bluetooth) slušalica te zaslužuju bez suzdržavanja našu ocjenu Best Buy.