iTEST: Bang & Olufsen Beoplay P2

Četvrtak, 10.08.2017. 11:54 Napisao 

Bang & Olufsen na test nam je ustupio Beoplay P2 prijenosni Bluetooth zvučnik i već na prvi dodir odmah moramo priznati da se radi o vrlo zanimljivom proizvodu.

Dizajn potpisuje danska dizajnerica Cecilie Manz, a za razliku od većine prijenosnih zvučnika koji imaju oblik valjka, Beoplay izgleda kao oblutak. Također, jedina tipka nalazi s donje strane zvučnika i služi za uključivanje i Bluetooth povezivanje, a sve ostale naredbe izvršavaju se dodirom na zvučnik.

Tako je za play/pauzu potrebno dvaput dodirnuti gornji dio zvučnika ili recimo, protresti zvučnik lijevo-desno za iduću pjesmu, a iste komande koriste se i za poziv. Dvostrukim dodirom se javljamo, a poziv prekidamo tako da zvučnik protresemo lijevo-desno. Ove komande moguće je promijeniti u Beoplay aplikaciji, a unutar aplikacije moguće je podesiti i ekvilajzer, koji se ovdje zove Tonetouch i omogućava jednostavno podešavanje ovisno o raspoloženju ili željenom ugođaju, a nudi i četiri unaprijed zadane postavke.

Beplay app2 a

beoplay app app1

Ugrađeni mikrofon moguće je koristiti i za osobne asistente na pametnim telefonima (Siri i Google Now). Sama kutija zvučnika je kompletno zatvorena i osim USB-C utora za punjenje, ima kožnu vezicu za lakše nošenje, ili kao što smo se uvjerili, vješanje zvučnika za unutarnji retrovizor u autu.

Baterija ima kapacitet do 10 sati slušanja, a za punjenje je potrebno 2 sata. Unutar kućišta nalaze se 2x15 W pojačalo D klase za bas i visokotonac, visokotonac promjera 3/4" i jedna zvučnička jedinica punog opsega promjera 2". Visokotonac je isti kao u Beoplay A1 zvučniku, a srednjetonac/bas je redizajniran.

BO Beoplay 2 TEST 102 OPT

Zvuk je vrlo dobro balansiran, a bas je, unatoč malim dimenzijama zvučnika, prilično glasan. Naravno, sve ovisi o vrsti glazbe koja se sluša, ali većinu vremena zvuk je bio vrlo bogat i topao, s izraženim vokalima i čistim srednjim tonovima. Pojava izobličenja zvuka je očita s pojačavanjem do krajnje granice, ali rijetko smo imali potrebu prelaziti 50-60% glasnoće.

Ovo je vrlo zanimljiv zvučnik koji bi morali uzeti u obzir prilikom kupnje, a zbog dizajna bi se posebno mogao svidjeti ženama.

Dimenzije Beoplay P2 zvučnika su 140x80x28 mm, masa 275 grama, a dostupan je u crnoj, bež i kraljevsko plavoj boji po cijeni od 1.350 kn.

INFO: Bang & Olufsen Hrvatska, Tel. 01/4872 978, www.bang-olufsen.hr