iTEST: JBL Flip 4

Srijeda, 02.08.2017. 06:45 Napisao  Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 102 Godina: 2017

JBL Flip 4, kao što mu ime i govori, četvrta je generacija Flip prijenosnog Bluetooth zvučnika, a najveća novost je IPX7 certifikat. Drugim riječima, Flip 4 je otporan na vodu do dubine jednog metra, dok je Flip 3 bio otporan samo na eventualno špricanje vodom.

Piše: Josip Crnički

Dizajn je klasični valjak, a osim mrežaste tkanine u sredini, rubovi i stražnji dio na kojem se nalaze tipke za paljenje i JBL Connect, kao i AUX i microUSB utor, prekriveni su gumom. Iznad njih, na tkanini se nalaze tipke za Bluetooth povezivanje, pojačavanje i stišavanje glasnoće i play tipka koja se može koristiti i za pokretanje osobnog asistenta (Siri, Google Now), a tu mogućnost je potrebno odabrati u JBL Connect aplikaciji.

JBL Flip 4 Waterproof Bluetooth Speaker Black 4 copy

JBL Connect aplikacija također nudi stereo mode za povezivanje dva Flip 4 zvučnika, kao i Party mode u koji je moguće povezati više od 100 Flip 4 zvučnika. Na stražnjem dijelu je također ugrađena vezica za lakše nošenje zvučnika ili vješanje za ruksak i sl. Od boja su dostupne crna, plava, siva, crvena, plavozelena (teal) i bijela.

Dimenzije zvučnika su 68 x 175 x 70 mm (VŠD), a masa 515 grama. Trajanje baterije je deklarirano na 12 sati, ali to naravno ovisi o glasnoći slušanja, pa može trajati i kraće, ali naravno i duže od deklariranog vremena. Kao i kod prethodnika, unutar zvučnika se nalaze dvije zvučničke jedinice promjera 40 mm ukupne snage 2 x 8W.

JBL FLIP4 GROUP opt

Za bas se brine pasivna komora koja se proteže kroz cijeli zvučnik s membranama na krajevima. Kako ovo nije omnidirekcijski zvučnik, iako tako izgleda na prvi pogled, zvučnici su smješteni vrlo blizu, pa je nemoguće čuti stereo zvuk, ali većini kupaca to sigurno neće smetati.

Najveći napredak doživio je bas koji je puno bolji u odnosu na prethodnika. Podnosi vrlo dobro visoku glasnoću bez pojave oštrine ili tvrdoće u visokotonskom spektru, a iako je zvučnik skromnih dimenzija i namijenjen za otvorene prostore, po mogućnosti u stereo ili party modu, zvuk je vrlo dobro balansiran.

Sve u svemu, vrlo dobar zvučnik za ljetni odmor, ali i svakodnevno korištenje, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Cijena mu je 1.099 kn.

INFO: Media audio, Tel. 021/323 550, www.mediaaudio.hr