iTEST: Nokia 3310 (2017)

Srijeda, 02.08.2017. 06:44 Napisao  Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 102 Godina: 2017

Otkad je Microsoft pokrenuo priču o prodaji branda Nokia novoosnovanoj tvrtki HMD Global, koja okuplja veterane iz Nokie, počele su se širiti priče o povratku legendarne Nokie 3310. A 26. veljače ove godine u Barceloni je predstavljena obnovljena Nokia 3310.

Kao što sigurno već znate, ovaj redizajnirani klasik nije pametni telefon i nema Wi-Fi, GPS, selfie kameru i ostale “standardne dodatke” o kojima stalno čitamo, nego se radi o klasičnom mobitelu od prije desetak godina.

Iako neki proizvođači imaju u ponudi klasične mobitele, nijedan nije doživio toliko pompe kao povratak Nokie 3310. Iako se većina neće odlučiti za kupnju, potencijalni kupci su umirovljenici, ali i svi kojima je potreban telefon isključivo za pozive jer im baterija na pametnom telefonu često ne izdrži ni pola dana.

Prva stvar koju smo primijetili na testu je da je novi model vrlo lagan, a to je sigurno jedna od prednosti. Druga prednost je zasigurno baterija. Kapacitet baterije je 1200 mAh, što na ovakvom uređaju omogućava do 22 sata razgovora ili 31 dan u stand-by modu.

Tu je i FM radio, 2 MP kamera koja će poslužiti svrsi i 16 MB interne memorije  koju je moguće proširiti do 32 GB s microSD karticom. Također, dostupan je model s jednom SIM karticom, ali i s dvije SIM kartice.

Nokia 3310 naravno dolazi s predinstaliranom Zmijom, ali i ona je modernizirana pa bi se mogli malo razočarati kad ju prvi put pokrenete. Moguće je instalirati dodatne aplikacije pisane u Javi, ali potencijalnim korisnicima će i već ugrađene (štoperica, kalendar i sl.) biti dovoljne. Od boja su dostupne crvena, žuta, siva i tamno plava. Cijena za model s jednom SIM karticom iznosi 459 kuna.

INFO: Mobis electronic, tel. 01/6188 511, www.mobis.hr