Ultimate Ears Megaboom

Nedjelja, 05.02.2017. 10:13 Napisao  Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 100 Godina: 2016

Ultimate Ears je dobro poznata tvrtka većini profesionalnih glazbenika, a njihov vlasnik Logitech, trudi se ovaj brand i njihove proizvode predstaviti široj, ponajviše mlađoj populaciji. Tvrtka od svojeg osnivanja 1995. godine proizvodi in-ear monitor slušalice za glazbenike, a 2005. godine počinje s proizvodnjom komercijalne linije slušalica.

2008. godine ih kupuje Logitech te 2013. godine Ultimate Ears započinje proizvodnja bežičnih zvučnika. Osim UE Megaboom zvučnika kojeg smo dobili na testiranje, Logitech u UE ponudi ima manji model UE Boom 2 i UE Roll 2 koji dizajnom podsjeća na jastuk, a sva tri modela imaju IPX7 certifikat odnosno vodootporni su do dubine od 1 metra. UE Megaboom je omnidirekcijski zvučnik standardnog oblika valjka, a unutar kućišta visine 22,6 cm i promjera 8,3 cm, smještene su dvije zvučničke jedinice promjera 50 mm i dva pasivna radijatora dimenzija 50 x 100 mm, maksimalne razine zvuka 90dBA i frekvencijskim opsegom od 65Hz do 20kHz.

Obje stranice zvučnika obložene su u gumu. S gornje strane zvučnika nalaze se tipka za paljenje i tipka za povezivanje Bluetooth uređaja, a s donje strane, ispod gumenog poklopca, nalaze se microUSB utor za punjenje baterije i 3,5 mm utor, što malo otežava slušanje jer je zamišljeno da zvučnik stoji uspravno. Baterija ima kapacitet do 20 sati slušanja, a punjenje traje 2,5 sati.

Logitech UE Megaboom web mala

Bluetooth omogućava povezivanje 8 izvora zvuka, ali i povezivanje 2 Megaboom ili Boom zvučnika. Tu je i Party mode, koji od zadnje nadogradnje softwarea omogućava povezivanje više od 50 Megaboom/Boom 2/Roll 2 zvučnika na isti izvor zvuka, a zamišljeno je za velike tulume na npr. plaži.

Za povezivanje s jednim Megaboom zvučnikom nije potrebno preuzimati dodatne aplikacije na smartphone, ali ako želite povezati više zvučnika, podesiti ekvilajzer, alarm ili neke druge postavke, aplikaciju možete preuzeti besplatno na App Storeu ili Google Playu. UE Megaboom je vrlo dobar i glasan zvučnik za većinu tipova glazbe. Međutim, kod veće glasnoće primjećuje se urušavanje mogućnosti ocrtavanja zvučne pozornice i pozicioniranje izvođača u srednjetonskom području pri čemu najviše trpe vokalne dionice. Idealan je za korištenje na otvorenom, ali se bez problema može koristiti i u zatvorenim prostorima gdje pozicioniranje u kut prostorije stvara dodatnu dubinu zvuka.

Ukupno, UE Megaboom je vrlo zanimljiv zvučnik koji će većinom odabrati mlađe generacije, ali ako kupujete Bluetooth zvučnik za slušanje na otvorenom, definitivno ga uzmite u obzir, neovisno o tome koliko imate godina. Cijena mu je 1.785 kuna.

INFO: Logitech