Dizajnerske slušalice vojne kvalitete

Nedjelja, 05.02.2017. 10:08 Napisao  Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 100 Godina: 2016

V-Moda je novi brand na našem tržištu, a distributer Sonusart za ovaj nam je broj na testiranje ustupio on-ear slušalice V-Moda XS. Tvrtka V-Moda nastala je 2004. godine, a glavni cilj im je izrada dizajnerskih slušalica koje će zvukom zadovoljiti i audiofile.

Osnivač tvrtke je profesionalni DJ i producent Val Korton, a V-Moda slušalice vrlo su cijenjene kod mnogih DJ-a i audiofila. Važno je napomenuti i da je u vrijeme lansiranja prvog iPhonea, V-Moda bio jedini službeno podržani brand u Apple trgovinama.

On-ear XS slušalice nasljednik su M-80 on-ear modela nastalog 2011. godine, a mnogi koji su imali priliku usporediti oba modela, složni su da XS donosi veliki napredak u odnosu na svog prethodnika. Slušalice su izrađene od metala s vrlo mekanim jastučićima za uši i glavu, no unatoč metalu, izuzetno su lagane (195 grama), a zbog sklopivih slušalica i torbice s karabinom lako su prenosive.

V.Moda XSW 1 web

Kabel koji dolazi uz slušalice ima ugrađen mikrofon i jednu kontrolnu tipku što onemogućava podešavanje glasnoće, ali moguće je kupiti kabel s tri kontrolne tipke. Također, slušalice imaju utore na obje slušalice pa korisnik može odabrati s koje strane želi spojiti kabel. Konektori na kabelu imaju 24 karatnu pozlatu, a konektor koji se spaja u izvor zvuka je pod kutom od 45 stupnjeva kako bi manje smetao.

U slušalice su ugrađene 40 mm zvučničke jedinice s odzivom 5-30.000 Hz i impedancijom od 28,5 ohma. Kod slušanja se odmah primjećuje da je bas u prvom planu, ali iako je najizraženiji, ne guši solidno visokotonsko područje i vrlo dobre srednje tonove. Kao što je čest slučaj kod on-ear slušalica, zvučna izolacija, kao i izolacija vanjske buke vrlo su slabe, no to nije problem XS slušalica nego općenitog dizajna on-ear slušalica.

V-Moda XS su vrlo kvalitetno izrađene slušalice s kvalitetnim zvukom koje bi trebali uzeti u obzir ako kupujete on-ear slušalice do 1.500 kn, bez obzira jel vam se njihov dizajn sviđa.

INFO: Sonus art, tel. 01 4813 025