Netflix razmatra proizvodnju interaktivnih filmova i serija

Petak, 21.12.2018. 09:27

Oduvijek ste željeli biti redatelj? Netflix bi vam uskoro mogao ispuniti želju, doduše djelomično, dok ležite zavaljeni u fotelji ili kauču.

Ukratko, američki streaming servis razmišlja o ulaganju u proizvodnju televizijskog sadržaja koji će gledateljima pružiti mogućnost izbora oko toga kako će film ili epizoda serije završiti.

Prema pisanju Bloomberga, ideja je gledateljima ponuditi nekoliko fabularnih linija na izbor, a željena varijanta zatim će biti reproducirana.

Također, prema jednoj od glasina, Netflix bi ovu novinu trebao predstaviti u jednoj epizodi pete sezone “Black Mirrora” čije je emitiranje zakazano u prosincu tekuće godine.

U široj slici, ovakva odluka ima smisla, posebno u svjetlu popularizacije pametnih zvučnika koji već potiču korisnike na veći stupanj participacije i angažmanu u konzumaciji različitih vrsta sadržaja.

netflix originals 2018


Ako se ova ideja prihvati među gledateljima, Netflix će sigurno dodatno ugroziti filmske studije u Hollywoodu koji još uvijek traže adekvatan odgovor na sve veću globalnu popularnost TV serija.