Bosch obilježio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj

Četvrtak, 08.11.2018. 13:00

Povodom obilježavanja 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj, Bosch Hrvatska je danas u prostorijama zagrebačkog hotela Westin održala konferenciju za medije. O samoj tvrtki, poslovnim rezultatima i novostima iz proizvodnog programa na konferenciji su govorile Kristina Šperanda Ferenc, direktorica marketinga i Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

"Kroz svoje djelovanje, od samih početaka Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina", izjavila je Mirsada Kudrić direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

Bosch Hrvatska od osnutka u Zagrebu 11. ožujka 1993., neprestano povećava prodaju, koja je 2017. dosegla 409,2 milijuna HRK (oko 55 milijuna eura) bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodnu godinu. Bosch želi i dalje rasti u 2018. godini, unatoč zahtjevnom gospodarskom okruženju. Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u 2018. godini porasti za 2 do 3 posto.

Pored standardnih i dobro poznatih grupa proizvoda Bosch prati svjetske tehnološke trendove i sve se više okreće pametnim rješenjima za čiju primjenu je u Hrvatskoj otvorio i poseban odjel "Pametna rješenja", a u sklopu konferencije organizirana je izložba, na kojoj su i prikazana neka od zanimljivih tehnoloških rješenja i proizvoda.

Bosch 25 godina kosilica

Jedna od inovativnih proizvoda je Indego 400 Connect automatska kosilica s kojom se zahvaljujući sustavu Connected Technology jednostavno može upravljati putem pripadajuće aplikacije, a od 2019. godine će ta upravljivost biti moguća i glasom preko Amazon Alexa glasovnog asistenta.

Bosch 25 godina termostat

Pomoću Bosch EasyControl CT 200, pametnog regulatora s pripadajućom aplikacijom koji omogućava da u svakom trenutku korisnik regulacijskog uređaja može dobiti pregled predvidive potrošnje energije za što bolju uštedu.

Na tržištu konferencijskih sustava udomaćio se Bosch Dicentis Interpreter desk, sustav koji omogućava simultano prevođenje do 100 jezika na višejezičnim konferencijama, sastancima i prezentacijama. Primjena Bosch tehnologije u industriji je najbolje demonstrirao Rexroth APAS, robot koji je fleksibilan i mobilan a koji se koristi u pametnim tvornicama industrije 4.0 kao pomoć ljudima pri monotonim i jednostavnim zadacima.

Bosch 25 godina robot

Osim u razvoj tehnologija, tvrtka Bosch je istaknula i svoju društvena odgovornost jedna od njihovih temeljnih vrijednosti. Sljedeći viziju osnivača, Bosch svih 25 godina neprestano provodi društveno odgovorne projekte u Hrvatskoj.

Najvažniji projekti uključuju dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik, potom suradnju s Tehničkim muzejom "Nikola Tesla" u Zagrebu i niz drugih projekata koji se najčešće odnose na djecu kojoj je potrebna pomoć i podršku tehničkim školama.

INFO: Boch Hrvatska