Europska prava na Onkyo i Pioneer preuzima Aquipa GmbH

Srijeda, 04.07.2018. 13:44

Aqipa GmbH i Onkyo & Pioneer Corporation su potpisali sporazum o poslovnim aktivnostima u Europi tako što će Aqipa preuzeti svu imovinu Pioneer & Onkyo Europe te pripadajuću distribuciju na europskom tržištu. 

Onkyo & Pioneer Corporation i Aqipa GmbH, distributer potrošačke elektronike, dogovorili su se da će Aqipa preuzeti poslovne aktivnosti vezane uz HI-Fi i home cinema brandove Pioneer, Onkyo, Integra, Teac i Esoteric. Nagađa se kako je vrijednost ugovora procijenjena na 140 milijuna EUR u prihodima te pokriva sva europska tržišta.

Na temelju dogovora, sve djelatnosti koje se odnose na prodaju, marketing, podršku, financije, zamjenske dijelove, te distribucija brendova Pioneer, Onkyo, Integra, Teac i Esoteric u Europi će biti pod Aqipa-om od 01.10.2018.

Izvršni direktor Aqipa-e, Christian Trapl, je objavio vijest o postignutom dogovoru iz Aqipinog glavnog ureda u Austriji, rekavši: "Jako smo uzbuđeni što će se Pioneer & Onkyo Europe te svi njezini povezani brendovi, uključujući Integra, Teac i Esoteric, kao i svi njihovi europski zaposlenici, pridružiti našoj rastućoj obitelji. Brendovi će i dalje nastaviti s proizvodnjom kvalitetnih proizvoda za tržište, dok ćemo se mi fokusirati na bolje pozicioniranje brenda na tržištu, prvorazrednom distribucijom, savjetima i analizom prodaje, te vrhunskim operativnim sustavima. Uvjeren sam kako će udruživanje snaga znatno ojačati Aqipinu tržišnu poziciju i portfelj kao i distribuciju Pioneer & Onkyo proizvoda u Europi.“

Onkyo NR609S angled

Susumu Shiotsuka, predsjednik Pioneer & Onkyo Europe je dodao: "Ovaj sporazum sa Aqipom omogućit će optimizaciju distribucije naših proizvoda te proširiti tržište i značajno ojačati našu prisutnost u Europi. U budućnosti ćemo se moći usredotočiti na naše glavne kompetencije na području razvoja, proizvodnje i izgradnje brenda. Zajedno s Aqipom, vjerujemo kako možemo ponuditi novi, poboljšani, pristup europskom tržištu te zadovoljiti sve naše klijente.“

INFO: Aqipa GmbH