TCL objavio početak suradnje s tvrtkom Onkyo

Ponedjeljak, 07.05.2018. 07:28

Početkom travnja kineski proizvođač televizora TCL Multimedia objavio je kako je kupio globalna prava od audio branda Onkyo.

"TCL je preuzeo globalna prava (izuzev Japana) na korištenje branda Onkyo (uz izuzetke) u razvoju, proizvodnji i prodaji različitih AV proizvoda poput slušalica, manjih zvučnika te TV zvučnika uključujući samostalne soundbarove za televizore" stajalo je u službenom priopćenju kineske kompanije.

Sporazum ne obuhvaća kućne audio komponente kao što su AV receiveri.

Na korporativnoj prezentaciji koja je prošloga tjedna održana u New Yorku, vodeći ljudi TCL-a za sjevernoameričko tržište, osim predstavljanja nove linije 4K televizora za 2018. godinu, progovorili su i o poslovnim planovima koji se odnose na Onkyo brand.

"Što se tiče TCL-ovih planova s Onkyo brandom na sjevernoameričkom tržištu, oni su za sada nedefinirani", kazao je Chris Larson, stariji potpredsjednik odjela kompanije za sjevernoameričko tržište. “Ove godine se ne očekuju Onkyo audio proizvodi iz TCL-a na američkom tržištu, niti je odlučeno koje vrste proizvoda iz Onkyo branda će se na kraju prodavati u Sjevernoj Americi”, dodao je.

TCL TV image opt

"Naše trenutno poslovanje na sjevernoameričkom tržištu je “malo i usredotočeno”, iako smo ostvarili fenomenalan rast s televizorima", kazao je Larson. “Prošle godine TCL je postao je treći smart TV brand po količini prodaje u Americi dok je ove godine do sada već zauzeo drugu poziciju u prodaji smart TV-a kao i po ukupnoj prodaji televizora dijagonale ekrana od 55-incha i iznad”, dodao je.

TCL će primijeniti svoju tehnologiju umjetne inteligencije (AI) za razvoj inovativnih high-end smart AV proizvoda koji korisnicima nude dodatnu vrijednost. Partnerstvo s tvrtkom Onkyo se usklađuje sa strategijom TV produkata TCL-a kako bi stvorila iznimno vizualno-audio i kućno zabavno iskustvo za kupce i označava prvi korak za ulazak na pametan AV tržišni segment.

Podsjetimo, Onkyo zvučnici i slušalice dizajnirani su i proizvedeni od strane tvrtke Gibson Innovations, koja je prethodno licencirala ime Onkyo širom svijeta za osobne audio proizvode. Vlasnik Gibson Innovations - Gibson Brands, glavni je dioničar tvrtke Onkyo te je zbog gubitaka i restrukturiranja kompanije bio prisiljen do ovog ljeta prodati imovinu u iznosu od 560 milijuna dolara.

INFO: TCL, Onkyo