Harman i Samsung ulažu u daljnji razvoj SmartThings-a

Nedjelja, 15.04.2018. 14:55

Harman i Samsung nedavno su ušli u stratešku suradnju kojom će Harman preuzeti standard SmartThings-a i unaprijeđivati ga u usporedbi s ostalim Internet of Things (IoT) proizvodima.

Objavljeno je kako će tim za istraživanje i razvoj tvrtke Samsung SmartThings i HARMAN Connected Services (HCS), dio HARMAN Internationala, surađivati na platformi s HCS-om s ciljem razvoja i podrške SmartThings aplikacije i samih uređaja.

Samsung je 2014. kupio SmartThings za oko 200 milijuna dolara. Od tada je Samsung polako proširio liniju proizvoda i ukomponirao usluge u nekoliko Samsung proizvoda.

Ipak, s druge strane, SmartThings je cijelo vrijeme stagnirala u probijanju na tržište.

Harman, također tvrtka pod okriljem Samsunga, preuzeti će ključne zadatke za razvoj SmartThingsa, uključujući razvoj i implementaciju SmartThings aplikacije, uvođenje dodatnih senzora u SmartThings ekološki sustav, razvoj SmartThings Clouda i razvoj SmartThings karte.

samsung smartthings

SmartThings je pokrenut kao jedna od prvih tvrtki koja je nudila kompletan Internet of Things ekološki sustav.

Tvrtka je prikupila buđet od 3 milijuna dolara u 2012 i pokazala svoje mogućnosti na sajmu CES 2013 time što je napravila preinake na iznajmljenoj kući u Vegasu. Samsung je kupio tvrtku 2014. godine kada je IoT situacija postajala sve intenzivnija.

Od tada, SmartThings je u velikoj mjeri zapostavljen dolaskom Alexe i Google Homea i njihovog velikog rasta popularnosti. Sada je na Harmanu da SmartThings ostvari sva ranija obećanja.

INFO: Harman Connected Services, Samsung SmartThings