Formula 1 pokreće vlastitu live Grand Prix OTT uslugu

Ponedjeljak, 05.03.2018. 08:25

Prije početka ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u utrkama Formule 1 (2018 FIA Formula One Word Championship), započet će s radom i njihov službeni TV kanal s OTT uslugom prijenosa sadržaja.

Pokretanje F1 TV kanala ujedno će biti i njihova najveća investicija do sada u digitalnu transformaciju koja bi trebala omogućiti gledateljima neovisno praćenje samog natjecanja.

Naime, OTT usluga (Over The Top) je praksa distribucije medija koja omogućuje pružatelju streaming sadržaja da prodajom audio, video i drugih medijskih usluga izravno potrošaču putem interneta putem streaming medija kao samostalnog proizvoda, zaobilazeći telekomunikacijske, kabelske ili televizijske usluge pružatelja usluga koji tradicionalno djeluju kao kontrolor ili distributer takvog sadržaja.

Pretplatnici F1 TV-a će primati komercijalne live streamove svake utrke tijekom kalendara Formule 1, a komentari su dostupni na engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom jeziku.

Usluga će također pružiti ekskluzivan pristup svim kamerama na vozilu (20) tijekom svake utrke, kao i razne druge jedinstvene “feedove” koji nisu dostupni na bilo kojoj drugoj platformi. Sve treninge, kvalifikacije i same utrke bit će dostupne uživo, uz press konferencije i intervjue prije i poslije utrke. Pretplatnici će također moći gledati u živo i srodne utrke; FIA Formula 2 prvenstvo, GP3 Series i Porsche Supercup, među ostalima.

 

Pristup će u početku biti dostupan putem radne površine i weba, s mobilnim i televizijskim aplikacijama koje će kasnije postati dio Amazon, Apple i Android. Mjesečni pristup na F1 TV Pro bit će po cijeni od $8 do $12. Jeftiniji, neživi pretplatnički stup, F1 TV Access omogućit će uživo podatke o vremenu utrke i radio komentarima, kao i proširene značajke svakog dijela utrke od vikenda kad je utrka I održana.

Frank Arthofer, direktor novog digitalnog odjela Formula 1, rekao je: "S pokretanjem F1 TV-a počinjemo na putu izgraditi kamen temeljac naše digitalne transformacije. F1 TV proizvodi za pretplatnike su jasno i centralno usmjereni na naše najveće obožavatelje, a mi čvrsto vjerujemo da, dok donosimo novu publiku u ovaj sport, uvijek moramo biti usredotočeni na isporuku proizvoda i iskustava koja traže najveći F1 fanovi. Naš cilj s F1 TV je jednostavan: pružiti tim obožavateljima najbolju dostupnu uslugu gledanja uživo Grand Prix i pružiti im najbolje sportsko iskustvo OTT korisnika na svijetu. Naš tim i naši partneri su potpuno usmjereni na ostvarenje te vizije: ne samo za pokretanje već dugoročno. Streaming videa uživo je uzbudljiv prostor koji se gotovo svakodnevno mijenja."

INFO: Formula 1