Sound United kupio Classe Audio

Utorak, 23.01.2018. 10:08

U svibnju 2016. godine Bowers & Wilkins prodan je kompaniji EVA Automation u transakciji koja je uključivala i Classe Audio i američku distribuciju Rotel Electronics proizvoda. Od tada, distribucija B&W i Rotelovih proizvoda je nastavljena, dok to nije bio slučaj sa Classe proizvodima.

U početku se činilo kako će proizvodnja postojećih proizvoda i distribucija teći normalo, a da će svi najvaljeni novi proizvodi biti stavljeni na čekanje. Međutim, to se nije dogodilo i u srpnju 2016. otpušteni su svi zaposlenici u njihovoj tvornici u Montrealu, zajedno s predsjednikom Daveom Nauberom.

Ipak, kako je potvrđeno na ovogodišnjem CES-u, pojavio se kupac posrnule kompanije. 

classe amplifiers

Tvrtka Sound United (vlasnik tvrtki Denon, Marantz, Polk Audio, Definitive Technology, Polk BOOM, HEOS, and Boston Acoustics), preuzela je Classe Audio i rad se nastavlja pod vodstvom Naubera.

Sound United new logo

"Ovo je odličan ishod nečega što je izgledalo kao da će postati potpuni debakl. Optimističan sam", kazao je ovim povodom Nauber.

Simga2200i front web

Izgleda da će ovo preuzimanje na kraju biti korisno za obje strane. Sound United će pored postojećeg asortimana proizvoda i tehnologija uglednih brendova dobiti mogućnost da se dodatno proširi i poveća svoj utjecaj na zahtjevnijem audio tržištu.

S druge strane tvrtki Classe Audio biti će dostupni proizvodi i najnovije tehnologije koje mogu ponuditi veliki sustavi, npr. kao što su DSP i umrežavanje.

INFO: Sound United