ECM katalog dostupan na streaming servisima

Četvrtak, 30.11.2017. 08:50

Opširni ECM-ov katalog je sada dostupan korisnicima svih glavnih streaming platformi kao sto su Tidal, Spotify, Apple Music, Amazon Music Unlimited, Deezer i Qobuz. 

Izdavačku kuću ECM (Edition of Contemporary Music) osnovali su Manfred Eicher i Karl Egger u Münchenu 1969. godine, a u ponudi ima katalog koji sadrži pedeset godina suvremenih, jazz i klasičnih snimaka.

 

Ovaj poprilično popularan label među audiofilima ima veliki raspon izvođača među kojima su Keith Jarrett, Jan Garbarek, Paul Bley, Arvo Part i Meredith Monk. Vrijedi napomenuti kako je ECM zabranio reproduciranje određenih izvođača koji su ekskluzivno vezani na Apple Music, kao primjerice “ECM New Pulses”, “ECM Recent Releases” i “ECM Hidden Gems”.

Za vrijeme pregovora postignut je novi sporazum o digitalnoj distribuciji s Universal Music Group - Deutsche Grammophon (UMG-eov prestižni Yellow label) koji je od sada zadužen za međunarodnu digitalnu distribuciju ECM-a.

ECM917ecm

ECM navodi kako ih je povećani broj neovlaštenih izvora te piratstva u prošlim godinama natjerao da počnu svoje usluge nuditi na streaming platformama. 

Iako ECM kao glavne izvore reprodukcije smatra i dalje CD i LP, razumiju kako je najvažnije da se muzika čuje te stoga vjeruju kako će im streaming platforme povećati slušanost.

INFO: ECM