Netflix kupio izdavačku strip-kuću Millarworld

Četvrtak, 10.08.2017. 07:52

I to smo dočekali - Netflix je obavio svoju prvu kupovinu. Popularni internetski streaming servis kupio je izdavačku strip-kuću Millarworld. Riječ je o izdavačkoj kući koju je 2004. osnovao Mark Millar i u narednim godinama izbacivao izdanja u kojima su se pojavljivali likovi poput Kick-Assa, Kingsmana i Old Man Logana.

Ova paleta likova sada se seli na televizijske ekrane, odnosno u filmove, serije i crtane filmove u produkciji Netflixa.


Naravno, Netflix će biti i ekskluzivni disstributer tih budućih naslova. Na vrlo uspješnom stripu "Starlight", s Millarom je radio i naš renomirani strip crtač Goran Parlov. S druge strane, Millarworld će nastaviti s radom, ali pod Netflixovom etiketom.

Kickass box
Millar je kod nas najpoznatiji po kreaciji likova iz filma Kick-Ass

netflix acquires millarworld comics Starlight
Hrvatski strip crtač Goran Parlov je zaslužan za vizualni izgled zadnjeg Millarovog strip hita - "Starlight".

"Kao kreator nekih od najupečatljivijih priča i likova u novijoj povijesti, od Marvelovih Avengersa do Millaworldowa Kick-Assa, Kingsmana, Wanteda i Reborn franšize, Mark je otpilike ekvivlanet modernom Stanu Leeju", rekao je ovim povodom direktor programa Netflixa, Ted Sarandos. "Ne možemo dočekati da povežemo kreativnu moć MIllarworlda s Netflixom i tako označimo početak nove ere u pripovijedanju na globalnoj razini", dodao je.

Oduševljenja nije manjkalo niti na drugoj strani.

"Ovo je tek treći put u povijesti da je neka izdavačka strip-kuća kupljena na ovoj razini. Obožavam ono što Netflix radi i sviđaju mi se njihovi planovi. Netflix je budućnost, a Millarworld ne može imati bolji dom od Netflixovog", rekao je Miller.