Sharp imenovao novog direktora za svoj ured u Europi

Četvrtak, 10.08.2017. 06:38

Japanska multinacionalna kompanija za proizvodnju elektroničkih proizvoda Sharp, objavila je da je Yoshihisa Ishida, izvršni potpredsjednik Sharp Corporation, imenovan za novog izvršnog direktora Sharp Europe.

Time Ishida preuzima funkciju od Tetsuji Kawamure, koji će preuzeti poziciju u Sharp Electronics Corporation (USA).

Ishida je u Sharpu posao kao izvrsni potpredsjednik u lipnju 2017. Osim te funkcije, on također služi u dvije druge pozicije, kao šef novonastale AIoT poslovne strategije i CEO Sharp Europe.


AIoT divizija se zasniva i dalje razvija na Sharpovoj primjeni AIoT (Artificial Intelligence of Things), fuziji umjetne inteligencije i interneta, a obuhvaća elektroničke proizvode za dom i ured.

Tijekom svoje karijere u potrošačkoj elektronici i IT industriji te inovacijama, Ishida je bio u visokim pozicijama u Sony Corporation, Rakuten Corporation i LG Display Japan.

YoshihisaBob Ishida copy“Ja sam usredotočen na pokretanje inovacija u Sharpu, jer kompanija razvija tehnologiju koja omogućava nove načine života i rada,” tvrdi Ishida te nastavlja. “Naša polazišna točka je uvijek da nasi proizvodi i rješenja donesu korist korisnicima. Sharp je poznat u Europi kao tehnološki partner koji pruža proizvode visoke kvalitete i izvrsnu uslugu svojim korisnicima, što kompaniji daje dodatni motiv da nastavi razvoj nove generacije usluga”.

Među ostalim promjenama na vrhu europske divizije, vrijedi spomenuti da Jun Ashida, trenutno predsjednik IT Europe, promoviran u poziciju predsjednika Sharp Electronics Europe te će odgovarati Ishidi. Alex Hermann, trenutni potpredsjednik Sharp Information Systems Europe je promoviran u predsjednika Sharp Information Systems Europe, te će odgovarati Ashidi.

Ishida će i dalje raditi iz Sharpovog glavnog ureda u Japanu, ali će često putovati u Europu, dok će Ashida nastaviti raditi iz Ujedinjenog Kraljevstva, a Hermann iz Zuricha.

INFO: www.sharp.eu