Panasonic tehnički partner Filmskog festivala u Cannesu

Subota, 27.05.2017. 17:19

Čast da bude "Tehnički partner Filmskog festivala u Cannesu" uručena je tvrtki Panasonic i to na sedamdesetu godišnjicu festivala. Festival se održava od 17. do 28. svibnja 2017. godine u Cannesu.

Ovo partnerstvo je prilika za Panasonica da predstavi svoj EZ1000 OLED 4K Pro HDR televizor svijetu. Panasonicov "know-how" i suradnja s filmskom zajednicom, sa središtem u Panasonicovom Hollywood Labu, bit će dodatno naglašeni za vrijeme trajanja festivala u Cannesu. Više od stotinu Panasonicovih ekrana koristit će se tijekom trajanja festivala.

 

Podešen od strane holivudskih profesionalaca s ciljem reprodukcije slike na način koji je vjeran originalnim redateljevim zamislima, procesor Studio Colour HCX2 4K redefiniran je kako bi se mogao uhvatiti u koštac s OLED tehnologijom koja se odlikuje iznimno širokim spektrom od jedne milijarde boja.

panasonic partners of the cannes film festival 2017

Konačan rezultat je preciznija reprodukcija boja, posebno u onim dijelovima kadra koje je zahtjevno reproducirati - primjerice, tamne i iznimno svijetle nijanse.

Panasonic navodi da je, s UHD Premium i THX 4K certifikatima, model EZ1000 postavio novi standard u televizijskoj tehnologiji. Gledatelji sada mogu uživati u savršeno preciznoj reprodukciji slike koja odgovora namjerama redatelja.

Panasonic HCX2 mala

Eric Novel, Panasonicov direktor za francusko tržište, ovim je povodom rekao: "Velika je čast što možemo podržati Filmski festival u Cannesu. Panasonicov cilj je vratiti filmskom svijetu odgovarajuću dozu časti. Panasonic pomiče granice u svijetu televizijske tehnologije kako bi korisnicima omogućio preciznu reprodukciju slike, reprodukciju koja je vjerna originalnoj redateljevoj ideji. Oslanjajući se na bogatu Panasonicovu povijest u Hollywoodu, model EZ100 odlikuje se i s nekoliko polu-profesionalnih karakteristika. Zbog toga naši televizori odaju počast redateljima, tehničkom osoblju i glumcima."

INFO: Panasonic