Sound United preuzeo vlasnike Marantza i Denona

Četvrtak, 02.03.2017. 14:25

Kompanija Sound United u čijem su vlasništvu već Polk Audio, Definitve Technology i Polk Boom preuzela je kompaniju D+M Group koja u vlasništvu ima tvrtke Denon, HEOS, Marantz i Boston Acoustics.

D+M Group najveći je proizvođač audio i video receivera na svijetu, dok je Sound United najveći proizvođač zvučnika u Sjevernoj Americi. Prema tome, riječ je o poslovnom potezu koji je klasičan primjer sinergije - i jedna i druga kompanija profitirat će u vlastitom polju proizvodnje.


Nova kompanija bit će poznata pod imenom Sound United, dok će ce Kevin Duffy biti CEO nove kompanije (dosad je bio CEO Sound Uniteda).

Ovim je povodom Duffy izjavio: "Pozdravljamo dodavanje D+M grupe u naš tim i uzbuđeni smo zbog suradnje. Ova strateška kombinacija potvrda je naših vodećih mjesta na tržištu. Međutim, svaki naš brend i dalje će imati specifičan status na tržištu, razlike će se osjetiti. Naši korisnici i partneri imat će koristi od dodatne širine i dubine koju će sada imati naš zajednički portfolio proizvoda, dok će distributeri profitirati zajedno s nama kako budemo rasli."

Sound United New Logo mala

Jim Caudill, CEO D+M grupe, imat će funkciju savjetnika u novoj kompaniji. Caudill tvrdi kako će kombinacija snaga obje kompanije dati Sound Unitedu priliku da proširi svoje poslovanje.

"Ovo preuzimanje testament je našim zaposlenicima, iznimnim brendovima i svemu onome što smo postigli u audio industriji", kazao je Caudill. "Zbog spajanja sa Sound Unitedom očekujemo kako ćemo našim korisnicima ponuditi vrhunsku vrijednost putem pristupa vrhunskim Sound Unitedovim brendovima zvučnika uključujući Polk Audio i Definitive Technology. Vjerujemo kako će ovo preuzimanje otvoriti i nove prilike našim zaposlenicima, mušterijama i dobavljačima te se radujemo novim uspjesima nove kompanije."

Sound United je vlasništvo tvrtke DEI Holdings, portoflio kompanije bostonske investicijske kuće Charlesbank Capital Partners, LLC.

Naravno, povodom ovog preuzimanja postavlja se pitanje budućnosti Polk Audio i Definitive Technology proizvoda. U ovom trenutku Polk Audio, Definitive Technology i HEOS (Denon) natječu se za udjel u tržištu bežičnih kućnih audio sustava.

Polk Audio i Definitive Tehnology proizvodi koriste DTS-ovu Play-Fi Wireless audio platformu, koja je licencirana od strane sve većeg broja audio kompanija, uključujući i Sound United.

Ako Sound United dopusti Polku i Definitive Technology korištenje HEOS platforme, to bi moglo značiti kako će korištenju Play-Fi-a od strane Sound Uniteda doći kraj. Prema istraživanjima HEOS već sada na tržištu stoji sve bolje i bolje, i ako se dogodi ovakav scenarij, Sonosova dominacija u polju bežičnih audio proizvoda mogla bi uskoro doći pod znak pitanja....

Preuzimanje je dogovoreno 28. veljače, a svi detalj preuzimanja još uvijek nisu poznati javnosti.

INFO: Polk Audio, Definitve Technology, Polk Boom, Denon, HEOS, Marantz i Boston Acoustics, TD Elektronika, Audio centar